Lihansyöjä mieheni totesi viimeisiä piirakkapaloja maistellessa, että "ihan hyvä kasvispiirakaksi". Se voidaan lukea jo miltein ylistävänä kehuna, kun kehun kohteena on tuotos, jossa ei ole lihan ripettäkään.
Pohja pyöreään vuokaan:
2 dl ruisjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
100 g creme fraicea
2 rkl kylmää vettä
2 rkl ruokaöljyä
Täyte:
2,5 dl valkosipuli & yrtit - Cuisinea
300 g pinaattia
½ dl pinjansiemeniä
1/3 purjoa
200 g fetajuustoa
mustapippuria
suolaa
Sekoita pohjaa varten kuivat aineet keskenään. Lisää niihin creme fraice, kylmä vesi ja ruokaöljy. Sekoita tasaiseksi.
Painele taikina voidellun vuoan (halk. 28 cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa uunin alatasolla 200 asteessa noin 5 minuuttia.
Levitä esipaistuneen pohjan päälle cuisine. Valuta pakastepinaateista neste pois ja ripota pinaatit cuisinen päälle. Paahda pinjansiemenet ja suikaloitu purjo kevyesti paistinpannulla. Ripota ne piirakan päälle murustellun/pieneksi kuutioidun fetan kanssa. Sirottele lopuksi kevyesti pari hyppysellista suolaa ja pippuria.
Paista piirakka kypsäksi uunin alatasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Tästä piirakasta en kerennyt ottaa palakuvaa, koska viimeistä palaa syödessä tajusin, etten ole vielä kyseistä kuvaa ottanut. Voitanee siis todeta, että piirakka kelpasi hyvin kollegoille sekä lihansyöjä miehelleni että piirakan paistajallekin. Suosittelen!
Hei! Vanha opiskelukaveri täältä huutelee (eli Suvi from Helsinki). Mää pistelin tossa vuodenvaihteessa blogin pystyyn ja satuin saamaan haasteen. Päätin sitten haastella sinut, kun kerta blogia pidät :). Saa kieltäytyä!
VastaaPoistaTere Suvi! Kerro lisää! :)
PoistaTere! Haaste löytyy siis blogista, johon pitäs löytää ihan tuolta profiilin kautta. Nää on näitä kiertokirjeitä :D
PoistaOlrait! Täytyy käydä kurkkaamassa! Olen varsin epäsosiaalinen tämän blogihomman kanssa ilmeisesti! :D Täytyy skarpata!
Poista