
Pohja:
75 g täysjyvädigestive keksejä
25 g sulatettua voita
Täyte:
2 liivatelehteä
1/4 dl sitruunamehua
½ prk maitorahkaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 dl kuohukermaa vaahdotettuna
mansikan paloja
Koristeeksi mansikoita
Murskaa keksit hienoksi ja sekoita niiden joukkoon sulatettu rasva.
Leikkaa irtopohjaisen vuoan pohjalle leivinpaperi. Levitä keksi-rasvaseos vuoan pohjalle ja painele tasaiseksi.
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä viitisen minuuttia.
Puserra vesi liivatteista ja sulata ne miedolla lämmöllä sitruunamehun joukkoon.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa rahka, tuorejuusto ja sokeri tasaiseksi seokseksi. Mausta seos vanilliinisokerilla. Lisää hiukan lämmin liivateseos vatkaten ja kermavaahto ja paloitellut mansikat varovasti nostellen.
Ripottele keksipohja päälle mansikan paloja. Kaada täyte keksipohjan ja mansikoiden päälle vuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä kylmässä muutama tunti tai yön yli.
Koristele ennen tarjoilua mansikoilla.

Tässä vielä palanen ennen herkutteluhetkeä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti