perjantai 23. marraskuuta 2012

Syö salaattia, siitä voi saada proteiiniakin..!

Täytyy jakaa tämä ihanan karmea kokemus tänne sörsseleihin. Kun olen asustellut yksin toisessa kaupungissa nyt muutaman viikon ajan, olen havainnut, että salaatit ovat näppäriä eväitä opiskelupäivän jälkeen. Niistä saa melko ruokaisia, kun lisää niihin, esimerkiksi pieniä juustokuutioita tai kypsennettyä lihaa. Eräänä iltapäivänä olin aloittamassa tekemään salaattia, kunnes teko keskeytyi yllättäen. Olin juuri halkaissut jäävuorisalaatista palan, kun leikkuulaudalle kierähti noin puolitoista senttiä pitkä ötökkä. Ötökällä oli komeat pitkät tuntosarvet ja kaksi piikkiä pyllyssä. Se oli hieman kylmettynyt ja tokkurassa jonkin aikaa, kunnes sen nivelet lämpeni ja aloitti melkoisen vipeltämisen keittiönpöydällä. Tässä välissä olin ehtinyt ikuistaa pikkuvieraan kameralle. 


Laitoin Pirkalle palautetta, jossa kerroin löydöksestä kuvan kera. Vastauksena kerrottiin, että ötökkä on ihan suomalaista lajia oleva pistihäntäinen, joka voi majailla varastoissa. Pistihäntäinen voi joskus munia tietyssä kehitysvaiheessa olevan kasvin sisälle ja kehittyä siellä hurmaavaksi aikuiseksi yksilöksi. 

Mieltäni lämmitti kovasti, ettei ötökkä ollut mikään Espanjan tuliainen, sillä salaattihan oli Espanjasta lähtöisin. Olinhan minä jo edellisenä päivänä tehnyt pienen salaattiannoksen kyseisestä salaattikerästä. Olisi ollut melko epämiellyttävä yllätys löytää sieltä salaatin sisältä, esimerkiksi vain ötökän peräpuoli ja tiedostaa, kuinka nälkäisenä sitä edellisenä päivänä haarukoi salaatin kitaansa. 

Voipi olla, etten hetkeen osta espanjalaista jäävuorisalaattia, vaikka se onkin paljon kätevämpi salaattipohjana kuin kotimaiset ruukkusalaatit, joista ei riitä kuin muutamaan salaattiin materiaalia. 

Toivottelen tämän tarinan myötä kaikille oikein rapean rouskuvia salaattihetkiä, mutta varmistakaan, että hampaiden välissänne rouskuu salaatti eikä mikään vipeltävä pikkukaveri tuntosarvineen.

2 kommenttia:

  1. Voi hyi! Miltähän ne mahtaa ne pistihäntiäisen munat näyttää, ettet ole vahingossa haarukoinut niitä.... :D

    Pakko myöntää että mun salaatinsyönti olis pysähtynyt tuohon paikkaan... :)

    VastaaPoista
  2. Sanoppas muuta! Tämä yksilö on ilmeisesti ollut juuri tämmöinen munasta kehittynyt otus.

    Kyllä se minunki salaatin syönti pysähtyi sen päivän osalta..! Oli ollut tarkoitus tehdä savulohesta salaattia, mut lohi päätyikin vain voileivän päälle, kun loput jäävuorisalaatista lähti bioroskiin..

    VastaaPoista