maanantai 27. heinäkuuta 2015

Mansikkakermakakku

Kesään kuuluvat kärpäset, inisevät hyttyset, yötön yö, peilityyni joen pinta ja mansikkakakku. Tässä peruspertsa mansikkakermakakku, johon tuli täytteeksi kääretorttuunkin sopiva kermarahkaseos ja mansikan paloja. Pursotinta ei tämän kakun teon aikana liattu, vaan kermakuorrutus tasoitettiin pinnalle, mansikoita päälle ja kakun kylkeen mantelilastuja. Perinteinen herkku ei koskaan petä herkuttelijaa!

 
Pohja:

6 munaa 

3 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoa 

1 dl perunajauhoa 

1½ tl leivinjauhetta 

1 tl vaniljasokeria

Vaahdota sokeri ja munat keskenään kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot hyvin keskenään ja sihtaa ne siivilän läpi varovasti käännellen vaahdon joukkoon.
Voitele kakkuvuoka. Jos käytät irtopohja kakkuvuokaa, laita pohjalle leivinpaperia niin, että se jää pohjan ja renkaan väliin. Kaada taikina vuokaa ja tasoita tarvittaessa. 

Paista 175 asteessa n. 45 minuuttia (uunista riippuen) tai kunnes kakku on kypsää. Peitä kakku foliolla paiston puolivälissä, jotta pinta ei pala. Tarkista kypsyys puutikulla. Anna pohjan jäähtyä vuoassaan.

Täyte:

1 prk kuohukermaa

1 prk maitorahkaa 

½ dl sokeria

ripsaus vaniljasokeria

mansikoita pilkottuna

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää miltein valmiiseen vaahtoon maitorahka ja sokerit. 

Kokoaminen: 

Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Kostuta pohja vaniljamaidolla (koko kakkuun meni noin 3 dl maitoa vaniljasokerilla maustettuna). Levitä puolet täyteseoksesta alimman pohjalevyn päälle. Ripottele tasaisesti mansikan paloja täytteen päälle. Nosta toinen levy täytteen päälle. Kostuta ja levitä täyte sen päälle. Nosta viimeinen levy täytteen päälle ja kostuta sekin.

Kuorrutus:

noin 3 dl kuohukermaa

pari rkl sokeria

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se sokerilla. Levitä vaahto kakun päälle. Muhkeita pursotuksia varten kannattaa varata reilummin kermaa. 

Lopuksi koristelu mansikoilla ja mantelilastuilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti