Raparperikauden ollessa taas kuumimmillaan tekaisin nuorista raparperin varsista ja viime kesän pakastemansikoista herkkupullia. Taikinana toimii täydellisesti ihan perushiivapullan taikina. Raparpereista ja mansikoista tein nopean hillokkeen. Koska raparperin varret olivat nuoria, ne eivät vaadi kuin nopean pehmentämisen.
Kyllä kesä maistuu hyvältä!
noin neljä pellillistä pullia
7,5 dl maitoa
2 kananmunaa
2 dl sokeria
2 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
1,5 pss kuivahiivaa
noin 20 dl jauhoja
125 g sulatettua voita
Täyte: raparperia, mansikoita, hillosokeria ja perunajauhoja
Voiteluun:
kananmuna
raesokeria
Sekoita
munat, sokeri,
mausteet kädenlämpöiseen maitoon. Lisää osaan jauhoista kuivahiiva ja
sekoita jauhoseos nesteeseen. Sekoita taikina tasaiseksi. Alusta
vähitellen
loput jauhot taikinaan, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää
viimeisenä sulatettu voi.
Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
Leivo taikinasta pikkupullia. Siirrä pullat uunipellille kohoamaan.
Täyte: Valitettavasti tarkkoja määriä ei ole tiedossa, kun mentiin hieman rannetuntumalla. Pilkotut raparperipalat kuumennettiin kevyesti hillosokerissa. Sitten lisäsin hieman kohmeiset pakastemansikat ja hämmentelin, kunnes ne sulasivat. Lopuksi lisäsin perunajauhoja tiivistämään täytettä.
Kohonneisiin pulliin painellaan esim. lasin pohjalla kuoppa, joka täytetään täytteellä. Täyttämisen jälkeen pullien reunat voidellaan kananmunalla ja reunoille ripotellaan raesokeria.
Paisto uunin keskitasolla 225 asteessa 10-15 minuuttia riippuen pullien koosta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti