sunnuntai 28. toukokuuta 2017

Suklaakakku kinuskihunnulla

Palasin hetki sitten takaisin työelämään kotiäidin pestistä. Erityisen työhön paluusta teki se, että elämäni ensimmäistä kertaa saan iloita vakituisesta virkasuhteesta. Tottahan sellaisen kunniaksi tarjotaan työyhteisölle palanen makeaa kahvikupposen kera. Soitellen sotaan ei tällä kertaa lähdetty, vaan tein aiemmin koekakun, josta mieheni oli varsin hyvillään. 

Tämä kakku koostui kahdesta kakkupohjalevystä, jotka levitin kääretorttupohjan tapaan leivinpaperoidun uunipellin päälle. Täytteenä oli valkosuklaamoussea ja kevyt sipaisu lemon curdia. Kuorrutukseksi kinuskihuntu ja loppuviimeistely kuivatuilla vadelmamuruilla ja valkosuklaalla. Lopputulos oli raikkaan täyteläinen suklaakakku, jota tulen varmasti tekemään toistekin!



Suklaakakkupohja (halk. 24 cm irtopohjavuokaan)

225g voita/margariinia

2½ dl sokeria

4 munaa

2½ dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 dl kaakaojauhetta

Kostutus: 2 dl maitoa vaniljasokerilla maustettuna

Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka/kakkuvuoka. Laita uuni lämpenemään 160 asteeseen.

Sulata voi. Sekoita munat ja sokeri tasaiseksi puuhaarukan avulla (ei tarvitse vaahdottaa). Lisää joukkoon voi. 

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Kypsennä uunissa noin 30 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. (Uunipellillä kypsentäessä kypsennysaika oli lyhyempi. Tikkutestillä saa varman vastauksen.)

Anna jäähtyä hetki vuoassa ja kumoa sekä irrota vuoasta sen jälkeen.

Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen/kahteen osaan ja kostuta kakkulevyt maidolla.


Suklaamousse  (tuplana peltikokoiseen kakkuun)

2 dl vispikermaa

100g maitorahkaa

130 g valkosuklaata


Lisäksi lemon curdia

Sulata suklaa ja anna sen jäähtyä. Vaahdota kerma. Kääntele varovasti kermavaahdon sekaan rahka sekä sulatettu suklaa. Sipaise ensin pohjalevyn päälle ohut kerros lemon curdia ja levitä sen päälle mousse. Toista tämä, jos kerroksia on useampia.

Kinuskihuntu (peltikakkuun)

3 dl kuohukermaa

3 dl fariinisokeria

Sekoita kinuskin ainekset keskenään kattilassa ja kuumenna rauhallisesti kiehuvaksi. Hämmentele ja keittele rauhallisesti kuplivaa kinuskia, kunnes seos alkaa paksuuntua ja tummua. Valmiina kinuski on, kun kylmään veteen tiputettu kinuskipisara säilyttää muotonsa vedessä.

Tässä vielä koekakku, jossa koristeena suolapähkinöitä. Nekin sopivat vallan mainiosti tähän herkkuun!

Valmis kinuski valutetaan kakun päälle ja levitetään tasaiseksi. Viimeistely kuivatuilla vadelmamuruilla ja sulatetulla valkosuklaalla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti