perjantai 3. elokuuta 2012

Kinkku-omenapiiras

Palaan taas tauon jälkeen päivittämään sörsseleitä. Tähän suolaiseen piirakkaan liittyy hauska tarina, jonka aion tietysti tässä vaiheessa kertoa. Tuttavani löysi tämän reseptin paperin palaan kirjoitettuna tien vierestä, melkein ojan pohjalta. Hän poimi sen ylös ja tutkittuaan reseptiä, totesi sen kuulostavan oikein hyvältä. Kerran vierraillessani hänen luona hän näytti reseptiä minulle ja olin samaa mieltä. Resepti kuulosti varsin lupaavalta. Hän pyysi kokeilemaan reseptiä ja senhän minä totisesti tein!

Täytyy sanoa, ettei ollut turha roska tien varressa..! Piiras on oikein mehevä ja maukas! 


Pohja:

1 dl perunasosejauhetta

2 dl sämpyläjauhoja

½ tl leivinjauhetta

100 g voita

1 dl kylmää vettä


Täyte:

1 iso omena

1 iso porkkana

1 sipuli

125 g saunapalvikinkkua

ripaus suolaa ja mustapippuria


Munaseos:

2 dl ruokakermaa

2 munaa

1 rkl sinappia

1/4 tl pippuria

ripaus suolaa

2 dl juustoraastetta


Pohja: Sekoita ensin kuivat aineet kulhossa keskenään. Nypi vähän pehmennyt voi joukkoon. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi.

Täyte: Kuutio omena ja raasta porkkana karkeaksi raasteeksi. Hienonna sipuli. Halutessasi voit kuullottaa sipulin myös paistinpannulla, mutta itse taisin heittää sen raakana täytteeseen. Suikaloi kinkku sopivan kokoisiksi suikaleiksi. Kaada täytteen aineet kulhoon ja ripottele mausteet pinnalle. Hämmennä sekaisin.
Munaseos: Mittaa seoksen aineet kulhoon ja sekoita keskenään. 

Painele pohjataikina vuoan pohjalle (pyöreä vuoka) ja reunoille. Ripottele täytteet päälle ja lorauta munaseos sen päälle. Voit halutessasi jättää osan juustoraasteesta ja ripotella sen vasta lopuksi koko komeuden päälle.
Paistetaan piiras 200 asteessa noin 35 minuuttia.

Syödään ja nautitaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti