Palaan
taas tauon jälkeen päivittämään sörsseleitä. Tähän suolaiseen
piirakkaan liittyy hauska tarina, jonka aion tietysti tässä vaiheessa
kertoa. Tuttavani löysi tämän reseptin paperin palaan kirjoitettuna tien
vierestä, melkein ojan pohjalta. Hän poimi sen ylös ja tutkittuaan
reseptiä, totesi sen kuulostavan oikein hyvältä. Kerran vierraillessani
hänen luona hän näytti reseptiä minulle ja olin samaa mieltä. Resepti
kuulosti varsin lupaavalta. Hän pyysi kokeilemaan reseptiä ja senhän
minä totisesti tein!
Täytyy sanoa, ettei ollut turha roska tien varressa..! Piiras on oikein mehevä ja maukas!
Pohja:
1 dl perunasosejauhetta
2 dl sämpyläjauhoja
½ tl leivinjauhetta
100 g voita
1 dl kylmää vettä
Täyte:
1 iso omena
1 iso porkkana
1 sipuli
125 g saunapalvikinkkua
ripaus suolaa ja mustapippuria
Munaseos:
2 dl ruokakermaa
2 munaa
1 rkl sinappia
1/4 tl pippuria
ripaus suolaa
2 dl juustoraastetta
Pohja: Sekoita ensin kuivat aineet kulhossa keskenään. Nypi vähän pehmennyt voi joukkoon. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi.
Täyte:
Kuutio omena ja raasta porkkana karkeaksi raasteeksi. Hienonna sipuli.
Halutessasi voit kuullottaa sipulin myös paistinpannulla, mutta itse
taisin heittää sen raakana täytteeseen. Suikaloi kinkku sopivan
kokoisiksi suikaleiksi. Kaada täytteen aineet kulhoon ja ripottele
mausteet pinnalle. Hämmennä sekaisin.
Munaseos: Mittaa seoksen aineet kulhoon ja sekoita keskenään.
Painele
pohjataikina vuoan pohjalle (pyöreä vuoka) ja reunoille. Ripottele
täytteet päälle ja lorauta munaseos sen päälle. Voit halutessasi jättää
osan juustoraasteesta ja ripotella sen vasta lopuksi koko komeuden
päälle.
Paistetaan piiras 200 asteessa noin 35 minuuttia.
Syödään ja nautitaan!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti