perjantai 3. elokuuta 2012

Kuningatarkääretorttu

Olin pidemmän aikaa pyöritellyt ajatusta tehdä kääretortun, jonka täytteeksi tulisi mustia viinimarjoja. Lopulta kokeilin seuraavanlaista ratkaisua, kun vanhempani olivat tulossa kylään. Täytyyhän sitä vieraille olla kahvipurtavaa..!

Kokeilu oli harvinaisen onnistunut ja "koemaistajienkin" mukaan oikein herkullinen..


suklainen kääretorttupohja (Ohrakas ohratärkkelys- purkin ohjeen mukaan):

4 munaa

1 ½ dl sokeria

1 dl Ohrakasta

½ dl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta


Täyte:

mustia viinimarjoja, vadelmia ja sokeria

1 pss Vanhan ajan vaniljakastikejauhetta 

2 ½ dl maitoa

Kermavaahtoa


Pohjan valmistus: Vaahdota munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne siivilän läpi kevyesti sekoittaen muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 175 asteessa noin 7 minuuttia.

Kumoa kypsynyt pohja sokeroidulle leivinpaperille  ja anna jäähtyä.

Täytteen teko: Valmista vaniljakastike sekoittamalla yhden pussin sisältö maitoon ja sekoittamalla, kunnes kastike on tasaista. Anna kastikeen tekeytyä kylmässä noin 10 minuuttia. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoiteta varovasti vaniljakastikkeen joukkoon. (Itse laitoin purkin (2 dl) kermaa, mutta täytettä jäi aika paljon yli, joten noin 1 dl on luultavasti sopivampi määrä. Riippuen tietenkin siitä, kuinka paljon haluaa täytön jälkeen kaapia kulhon pohjalta..!) :)

Soseutetaan marjat ja lisätään maun mukaan sokeria.

Ja täytetään ja rullataan..

Levitetään jäähtyneen pohjan päälle mustaherukkaseos ja sen päälle vaniljakermaseos. Kääritään tuotos rullalle. (Sen yhteydessä huomasin, että täytettä oli aika runsaasti..)

Ja nautitaan..!


Käärimistulos ei ollut kovinkaan komea, mutta maku korvasi näölliset puutteet..! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti