Tämä
ohje löytyi Yhteishyvän ruokaliitteestä. Torttu oli oikein herkullinen
kokeilu ja varsinkin yön yli levänneenä maut korostuivat entisestään.
Pyöreään irtopohjavuokaan (halk. 24 cm)
Pohja:
150 g voita
1 dl sokeria
1 muna
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
Täyte:
4 liivatelehteä
1 prk maitorahkaa
2 rkl sokeria
1-2 tl vaniljasokeria
2 rkl sitruunanmehua
2 dl kermaa
4-5 dl mustikoita
Pohja:
Vaahdotetaan voi ja sokeri. Lisää muna vatkaten. Sekoita jauhot ja
hiutaleet keskenään ja lisää seokseen. Sekoita nopeasti.
Taputtele
taikina leivinpaperilla vuorattun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoihin.
(Nosta päälle leivinpaperipala ja painoksi esim kuivattuja herneitä.
Tämän vaiheen mie jätin välistä ja sen seurauksena minun "reunat"
valuivat onnellisina osaksi kakkupohjaa.)
Esipaista pohjaa uunin
keskitasolla 200 asteessa 10 minuuttia. (Ota herneet ja paperi pois ja
jatka paistamista vielä 5-8 minuuttia, kunnes pohja saa hieman väriä.)
Anna pohjan jäähtyä.
Täyte:
Laita liivatelehdet veteen pehmenemään. Sekoita rahka ja sokerit
keskenään. Kuumenna sitruunanmehu kiehuvaksi ja liuota siihen yksitellen
puristetut liivatelehdet. Anna jäähtyä hieman. Valuta liivateseos
samalla voimakkaasti vatkaten rahkaseokseen. Vaahdota kerma. Lisää
rahkaseokseen mustikat ja kermavaahto varovasti käännellen. Valuta täyte
taikinapohjan päälle.
Anna hyytyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia ennen tarjoilua.
Herkuttele!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti