perjantai 3. elokuuta 2012

Mustikka-rahkatorttu

Tämä ohje löytyi Yhteishyvän ruokaliitteestä. Torttu oli oikein herkullinen kokeilu ja varsinkin yön yli levänneenä maut korostuivat entisestään.


Pyöreään irtopohjavuokaan (halk. 24 cm)
Pohja:

150 g voita

1 dl sokeria

1 muna

2 ½ dl vehnäjauhoja

1 dl kaurahiutaleita


Täyte:

4 liivatelehteä

1 prk maitorahkaa

2 rkl sokeria

1-2 tl vaniljasokeria

2 rkl sitruunanmehua

2 dl kermaa

4-5 dl mustikoita

Pohja: Vaahdotetaan voi ja sokeri. Lisää muna vatkaten. Sekoita jauhot ja hiutaleet keskenään ja lisää seokseen. Sekoita nopeasti. 

Taputtele taikina leivinpaperilla vuorattun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoihin. (Nosta päälle leivinpaperipala ja painoksi esim kuivattuja herneitä. Tämän vaiheen mie jätin välistä ja sen seurauksena minun "reunat" valuivat onnellisina osaksi kakkupohjaa.) 

Esipaista pohjaa uunin keskitasolla 200 asteessa 10 minuuttia. (Ota herneet ja paperi pois ja jatka paistamista vielä 5-8 minuuttia, kunnes pohja saa hieman väriä.) Anna pohjan jäähtyä.

Täyte: Laita liivatelehdet veteen pehmenemään. Sekoita rahka ja sokerit keskenään. Kuumenna sitruunanmehu kiehuvaksi ja liuota siihen yksitellen puristetut liivatelehdet. Anna jäähtyä hieman. Valuta liivateseos samalla voimakkaasti vatkaten rahkaseokseen. Vaahdota kerma. Lisää rahkaseokseen mustikat ja kermavaahto varovasti käännellen. Valuta täyte taikinapohjan päälle. 

Anna hyytyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia ennen tarjoilua.

Herkuttele!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti