Näin
syksyn tullen on mukava hyödyntää kauden marjoja. Tällä kertaa piirakan
päälle pääsi makua antamaan kirpsakka puolukka! Tämä ohje on äidiltäni
saama ja se sopii rukiisen pohjan vuoksi erityisesti happamille
marjoille kuten puolukalle ja viinimarjoille.

Ohjeesta saa pellin kokoisen piirakan.
Pohja:
300 g voita
2 dl sokeria
2 munaa
2 ½ vehnäjauhoja
2 ½ dl grahamjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Täyte:
1 prk kermaa (2 dl)
1 prk maitorahkaa
2 munaa
½-1 dl sokeria (maun ja marjojen mukaan)
2 rkl vaniljasokeria
marjoja (tässä tapauksessa puolukkaa)
Pohja: Vaahdotetaan voi ja sokeri keskenään. Lisätään taikinaan munat ja lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Valmistetaan täyte vaahdottamalla kerma ja lisäämällä siihen rahka, munat ja sokerit.
Taputellaan
taikina tasaisesti pellille (voideltuun/leivinpaperoituun) ja
ripotellaan kouratuntumalla marjoja taikinalevyn päälle. Kaadetaan täyte
marjojen päälle ja tasoitetaan niin, että sitä on joka paikassa.
Paistetaan 200 asteessa, kunnes pinta on saanut kauniin rusketuksen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti