Tämä
resepti oli oikea löytö! Resepti löytyi Ruoka Pirkka-lehdestä (elokuu
2010), jossa itseasiassa oli aika paljon hyviä reseptejä. Olen kokeillut
aika monia samantapaisia keksi ohjeita, mutta tämä on tähän astisista
kaikista makoisin. Pähkinä, suklaa ja kaura sopivat todella hyvin
yhteen...!

n. 12-14 kpl
100 g tummaa suklaata
50 g hasselpähkinärouhetta
2 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
100 g voita
1 dl fariinisokeria
1 kananmuna
Leikkaa veitsellä suklaa karkeaksi rouheeksi. Sekoita kuivat aineet, suklaa ja hasselpähkinät keskenään.
Vaahdota pehmeä rasva ja fariinisokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää lopuksi kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi.
(Muotoile
taikinasta noin 20 cm:n pituinen ja noin 6 cm:n paksuinen tanko.
Leikkaa taikinarullasta terävällä veitsellä reilun sentin paksuisia
viipaleita. Nosta ne pellille leivinpaperin päälle.) Vaihtoehtoisesti
voit muotoilla keksit kuten minä eli lusikalla sopivan kokoisia
palleroita, jotka taputtelin litteiksi..!
Paista 175 asteessa uunin keskitasossa 10-12 minuuttia, kunnes viipaleet saavat hieman väriä.
Anna keksien jäähtyä ja kovettua pellillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti