perjantai 3. elokuuta 2012

Suklaiset kaurakeksit

Tämä resepti oli oikea löytö! Resepti löytyi Ruoka Pirkka-lehdestä (elokuu 2010), jossa itseasiassa oli aika paljon hyviä reseptejä. Olen kokeillut aika monia samantapaisia keksi ohjeita, mutta tämä on tähän astisista kaikista makoisin. Pähkinä, suklaa ja kaura sopivat todella hyvin yhteen...!


n. 12-14 kpl

100 g tummaa suklaata

50 g hasselpähkinärouhetta

2 dl vehnäjauhoja

2 dl kaurahiutaleita

1 tl vaniljasokeria

1 tl leivinjauhetta

ripaus suolaa

100 g voita

1 dl fariinisokeria

1 kananmuna


Leikkaa veitsellä suklaa karkeaksi rouheeksi. Sekoita kuivat aineet, suklaa ja hasselpähkinät keskenään.

Vaahdota pehmeä rasva ja fariinisokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää lopuksi kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi.

(Muotoile taikinasta noin 20 cm:n pituinen ja noin 6 cm:n paksuinen tanko. Leikkaa taikinarullasta terävällä veitsellä reilun sentin paksuisia viipaleita. Nosta ne pellille leivinpaperin päälle.) Vaihtoehtoisesti voit muotoilla keksit kuten minä eli lusikalla sopivan kokoisia palleroita, jotka taputtelin litteiksi..!

Paista 175 asteessa uunin keskitasossa 10-12 minuuttia, kunnes viipaleet saavat hieman väriä.

Anna keksien jäähtyä ja kovettua pellillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti