Olen
kerran aikaisemmin yrittänyt tehdä kotijäätelöä kotikonstein. Se ei
onnistunut mitenkään erityisen hyvin, joten turvauduin kaupan
kylmäaltaan valikoimaan seuraavien kahden vuoden ajan. Vasta silmiini
osui kuitenkin erittäin lupaava kotijäätelön ohje, jota minun oli ihan
pakko kokeilla. Ohje löytyi uusimmasta Ruoka Pirkka-lehtisestä (elokuu
2010). Ohje vaikutti sen verran yksinkertaiselta ja ainekset lupaavilta,
ettei se voinut olla muuta kuin herkullista..
Jäätelön
maku ja koostumus olivat todella houkuttelevia. Pakko myöntää, ettei
tämän kokeilun jälkeen tarvitse käydä siellä kaupan kylmäaltaalla
ainakaan kahteen vuoteen..!

n. 8 annosta
3 hapahkoa omenaa
2 rkl vettä
n. 1 dl fariinisokeria
3 rkl sitruunan mehua
3 dl kermaa
1 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
100 g sulatejuustoa
6-8 digestivekeksiä
Kuori
omenat ja poista siemenkota. Leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi. Keitä
niitä vesitilkassa fariinisokerin kanssa noin 25 minuuttia, kunnes
omenat pehmenevät. Mausta sitruunan mehulla. Soseuta ja jäähdytä.
Vaahdota
kerma ja mausta vaniljasokerilla. Erottele kananmunasta valkuaiset ja
vatkaa ne sokerin kanssa kovaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja
sulatejuusto sekaisin.
Sekoita vaahdot varovasti keskenään isossa kulhossa. Murenna keksit muutaman sentin paloiksi ja kääntele vaahdon joukkoon.
Kaada
vaahto pakastamista kestävään matalaan astiaan. Nostele
omenasosenokareita vaahdon pinnalle ja sekoita se varovasti vaahdon
joukkoon. Tarkoitus on, että sose muodostaa vaahtoon omenajuovia.
Peitä astia ja pakasta ainakin seuraavaan päivään. Anna jäätelön pehmentyä jonkin aikaa ennen tarjoamista.
Nauti!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti