perjantai 3. elokuuta 2012

Omenapiirakkajäätelö

Olen kerran aikaisemmin yrittänyt tehdä kotijäätelöä kotikonstein. Se ei onnistunut mitenkään erityisen hyvin, joten turvauduin kaupan kylmäaltaan valikoimaan seuraavien kahden vuoden ajan. Vasta silmiini osui kuitenkin erittäin lupaava kotijäätelön ohje, jota minun oli ihan pakko kokeilla. Ohje löytyi uusimmasta Ruoka Pirkka-lehtisestä (elokuu 2010). Ohje vaikutti sen verran yksinkertaiselta ja ainekset lupaavilta, ettei se voinut olla muuta kuin herkullista..
Jäätelön maku ja koostumus olivat todella houkuttelevia. Pakko myöntää, ettei tämän kokeilun jälkeen tarvitse käydä siellä kaupan kylmäaltaalla ainakaan kahteen vuoteen..!


n. 8 annosta

3 hapahkoa omenaa

2 rkl vettä

n. 1 dl fariinisokeria

3 rkl sitruunan mehua

3 dl kermaa

1 tl vaniljasokeria

3 kananmunaa

1 ½ dl sokeria

100 g sulatejuustoa

6-8 digestivekeksiä


Kuori omenat ja poista siemenkota. Leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi. Keitä niitä vesitilkassa fariinisokerin kanssa noin 25 minuuttia, kunnes omenat pehmenevät. Mausta sitruunan mehulla. Soseuta ja jäähdytä.

Vaahdota kerma ja mausta vaniljasokerilla. Erottele kananmunasta valkuaiset ja vatkaa ne sokerin kanssa kovaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sulatejuusto sekaisin.

Sekoita vaahdot varovasti keskenään isossa kulhossa. Murenna keksit muutaman sentin paloiksi ja kääntele vaahdon joukkoon.

Kaada vaahto pakastamista kestävään matalaan astiaan. Nostele omenasosenokareita vaahdon pinnalle ja sekoita se varovasti vaahdon joukkoon. Tarkoitus on, että sose muodostaa vaahtoon omenajuovia.

Peitä astia ja pakasta ainakin seuraavaan päivään. Anna jäätelön pehmentyä jonkin aikaa ennen tarjoamista.

Nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti