perjantai 3. elokuuta 2012

Porkkana-kanelipullat

Tämän kokeilun tein joskus viime syksynä jo, mutta resepti on unohtunut laittaa tänne. Teen sen siis nyt. Porkkana-kanelipullien ohje löytyi syyskesän Maku-lehdestä (4/2010). Ohje vaikutti lupaavalta, mutta lopputulos olisi ehkä saanut olla maistuvampi. Porkkana ei tuonut juurikaan makua, joten kannattaa ehkä lisätä porkkanan määrää tai sitten muita makua tuovia aineita..


Noin 25 kpl

Taikina:

5 dl maitoa

1 pkt hiivaa

2 dl sokeria

1 muna

noin 13 dl vehnäjauhoja

2 dl porkkanaraastetta

150 g voita


Täyte:

3 dl porkkanaraastetta

100 g voita

1 dl fariinisokeria

1 tl kanelia

Voiteluun: kananmuna

(Koristeluun sokeria)

Taikina: Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, muna ja suola. Alusta jauhot erissä taikinaan yhdessä porkkanaraasteen kanssa. Lisää pehmeä/sulatettu rasva alustamisen loppuvaiheessa. Kohota taikinaa puolisen tuntia.

Täyte: Sekoita täytteen porkkanaraaste sulatettuun rasvaan. Lisää sokeri ja kaneli.

Ja sit eiku kaulimaan! Kauli kohonneesta pullataikinasta suorakaiteen mallinen suuri levy. Levitä täyte levylle. Kieritä levy kääretortun tapaan rullalle. Leikkaa rullasta noin 3 cm:n levyisiä viipaleita. Nosta viipaleet paperisiin muffinivuokiin. 

Kohota pullia vielä uunin lämpenemisen ajan (noin 20 min), voitele pullat kananmunalla ja sokeroi halutessasi. Paista 225 asteessa 10-15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti