Tämän
kokeilun tein joskus viime syksynä jo, mutta resepti on unohtunut
laittaa tänne. Teen sen siis nyt. Porkkana-kanelipullien ohje löytyi
syyskesän Maku-lehdestä (4/2010). Ohje vaikutti lupaavalta, mutta
lopputulos olisi ehkä saanut olla maistuvampi. Porkkana ei tuonut
juurikaan makua, joten kannattaa ehkä lisätä porkkanan määrää tai sitten
muita makua tuovia aineita..
Noin 25 kpl
Taikina:
5 dl maitoa
1 pkt hiivaa
2 dl sokeria
1 muna
noin 13 dl vehnäjauhoja
2 dl porkkanaraastetta
150 g voita
Täyte:
3 dl porkkanaraastetta
100 g voita
1 dl fariinisokeria
1 tl kanelia
Voiteluun: kananmuna
(Koristeluun sokeria)
Taikina:
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, muna ja suola.
Alusta jauhot erissä taikinaan yhdessä porkkanaraasteen kanssa. Lisää
pehmeä/sulatettu rasva alustamisen loppuvaiheessa. Kohota taikinaa
puolisen tuntia.
Täyte: Sekoita täytteen porkkanaraaste sulatettuun rasvaan. Lisää sokeri ja kaneli.
Ja
sit eiku kaulimaan! Kauli kohonneesta pullataikinasta suorakaiteen
mallinen suuri levy. Levitä täyte levylle. Kieritä levy kääretortun
tapaan rullalle. Leikkaa rullasta noin 3 cm:n levyisiä viipaleita. Nosta
viipaleet paperisiin muffinivuokiin.
Kohota pullia vielä uunin
lämpenemisen ajan (noin 20 min), voitele pullat kananmunalla ja sokeroi
halutessasi. Paista 225 asteessa 10-15 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti