perjantai 3. elokuuta 2012

Suklaa kokeilu

Mats-Eric Nilssonin innoittamana päätin kokeilla, mitä kaikkea voi itse valmistaa aidoista perusraaka-aineista. Suklaa on yksi raaka-aine, jota käytän leivonnaisiin, jälkiruokiin tai ihan muuten vaan makean tuskan iskiessä.. vaikka kuinka olen tutkinut pakkausmerkintöjä, ilman soijalesitiiniä ei teollista suklaata voida ilmeisesti valmistaa. Löysin internetistä hyvältä vaikuttavan suklaan teko-ohjeen ja kokeilin sitä. Suklaa osoittautui oikein aromaattiseksi ja sanansa mukaisesti suussa sulavaksi. Tosin jääkaappi lämpötilassa se oli vielä aika pehmoista. Täytyy ilmeisesti yrittää tehdä pientä tuotekehittelyä, jotta siitä tulisi hieman kovempaa..

Kuvan suklaapalat kävivät vielä pakastimenkin kautta, jotta irtosivat helposti vuoista. :)


125 g cacao-jauhetta 

100 g voita

0,5 dl sokeria (lisää sokeria sen mukaan, kuinka makeaa suklaata haluat)

1 dl maitoa

Kiehuta isommassa kattilassa vettä kiehuvaksi. Ota pienempi kattila, jossa valmistat suklaa massan.
Sulata vesihauteessa pienemmässä kattilassa voi. Lisää sulatettuun voihin sokeri ja cacao-jauhe. Sekoita pari sekunttia massaa. Lisää maito ja sekoita, kunnes massa on tasaista. 

Kaada massa vuokiin tai leivinpaperoidulle alustalle. Pidä jääkaapissa vähintään muutama tunti.
Suklaan maku kehittyy, mitä pidempään sen antaa olla kylmässä. Parhaimmillaan se on pari päivää valmistuksen jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti