Mats-Eric
Nilssonin innoittamana päätin kokeilla, mitä kaikkea voi itse valmistaa
aidoista perusraaka-aineista. Suklaa on yksi raaka-aine, jota käytän
leivonnaisiin, jälkiruokiin tai ihan muuten vaan makean tuskan
iskiessä.. vaikka kuinka olen tutkinut pakkausmerkintöjä, ilman
soijalesitiiniä ei teollista suklaata voida ilmeisesti valmistaa. Löysin
internetistä hyvältä vaikuttavan suklaan teko-ohjeen ja kokeilin sitä.
Suklaa osoittautui oikein aromaattiseksi ja sanansa mukaisesti suussa
sulavaksi. Tosin jääkaappi lämpötilassa se oli vielä aika pehmoista.
Täytyy ilmeisesti yrittää tehdä pientä tuotekehittelyä, jotta siitä
tulisi hieman kovempaa..
Kuvan suklaapalat kävivät vielä pakastimenkin kautta, jotta irtosivat helposti vuoista. :)
125 g cacao-jauhetta
100 g voita
0,5 dl sokeria (lisää sokeria sen mukaan, kuinka makeaa suklaata haluat)
1 dl maitoa
Kiehuta isommassa kattilassa vettä kiehuvaksi. Ota pienempi kattila, jossa valmistat suklaa massan.
Sulata
vesihauteessa pienemmässä kattilassa voi. Lisää sulatettuun voihin
sokeri ja cacao-jauhe. Sekoita pari sekunttia massaa. Lisää maito ja
sekoita, kunnes massa on tasaista.
Kaada massa vuokiin tai leivinpaperoidulle alustalle. Pidä jääkaapissa vähintään muutama tunti.
Suklaan maku kehittyy, mitä pidempään sen antaa olla kylmässä. Parhaimmillaan se on pari päivää valmistuksen jälkeen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti