Kokeilin
elämäni ensimmäistä kertaa leipoa perinteistä leetaa. Tosin tämä
kokeilu tapahtui jo kevät talvella, mutta nyt pääsen pitkästä aikaa
päivittämään sörsseleitä..! Pitkotaikina oli ihan tavallinen
pullataikina. Taisin ottaa ohjeen tuolloin Sunnuntain vehnäjauhopussin
kyljestä. Ohjetta en nyt ala tähän laittamaan, koska siinä ei ole mitään
ihmeellistä. Toisen pitkon letitin ja toisen kaulin korvapuustin tapaan
levyksi ja levitin taikinalevyn pinnalle sulatetun voin sekä sen päälle
ripottelin kanelin ja sokerin. Kääräisin levyn rullaksi ja leikkasin
saksilla rullaan "lovia", jotka käänsin vuorotellen leetan puolelta
toiselle.
Tässä ovat pötkylät kohoamassa.
Ja uunista tulleet leetat. Tuoreen pullan tuoksulle on vaikea löytää vertaistaan...!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti