perjantai 3. elokuuta 2012

Lettileeta ja kanelileeta

Kokeilin elämäni ensimmäistä kertaa leipoa perinteistä leetaa. Tosin tämä kokeilu tapahtui jo kevät talvella, mutta nyt pääsen pitkästä aikaa päivittämään sörsseleitä..! Pitkotaikina oli ihan tavallinen pullataikina. Taisin ottaa ohjeen tuolloin Sunnuntain vehnäjauhopussin kyljestä. Ohjetta en nyt ala tähän laittamaan, koska siinä ei ole mitään ihmeellistä. Toisen pitkon letitin ja toisen kaulin korvapuustin tapaan levyksi ja levitin taikinalevyn pinnalle sulatetun voin sekä sen päälle ripottelin kanelin ja sokerin. Kääräisin levyn rullaksi ja leikkasin saksilla rullaan "lovia", jotka käänsin vuorotellen leetan puolelta toiselle.































Tässä ovat pötkylät kohoamassa.


Ja uunista tulleet leetat. Tuoreen pullan tuoksulle on vaikea löytää vertaistaan...!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti