Tämän
reseptin sain opiskeluvuoden aikana ja muistoksi vielä
taikinajuurimöykyn, jonka ansiosta limpun valmistus onnistuu
tulevaisuudessakin. Ihanan rukiisia limppuja! Rapsakka pinta ja pehmeä
sisus. Herkullista!
2-3 limppua:
1 l vettä
n. 1 dl taikinajuurta
n. 1/3 paketti hiivaa
n. 2 kg ruisjauhoja ( eri karkeuksia)
n. 2 tl suolaa
Sekoita vesi, taikinajuuri, hiiva ja osa jauhoista vellimäiseksi seokseksi. Jätä lämpimään paikkaan kuplimaan yön yli.
Lisää
suola. Alusta kiinteäksi taikinaksi ja kohota lämpimässä paikassa noin
tunti. Ota taikinajuurta talteen seuraavaa leivontakertaa varten
pakastimeen. Leivo 2-3 limppua. Kohota lämpimässä paikassa noin ½ - 1
tunti. Paista 250 asteessa 45 minuuttia.
Tässä kohotetut limput valmiina uunin lämpöön.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti