perjantai 3. elokuuta 2012

Ruislimput

Tämän reseptin sain opiskeluvuoden aikana ja muistoksi vielä taikinajuurimöykyn, jonka ansiosta limpun valmistus onnistuu tulevaisuudessakin. Ihanan rukiisia limppuja! Rapsakka pinta ja pehmeä sisus. Herkullista!




















2-3 limppua:

1 l vettä

n. 1 dl taikinajuurta

n. 1/3 paketti hiivaa

n. 2 kg ruisjauhoja ( eri karkeuksia)

n. 2 tl suolaa

Sekoita vesi, taikinajuuri, hiiva ja osa jauhoista vellimäiseksi seokseksi. Jätä lämpimään paikkaan kuplimaan yön yli. 

Lisää suola. Alusta kiinteäksi taikinaksi ja kohota lämpimässä paikassa noin tunti. Ota taikinajuurta talteen seuraavaa leivontakertaa varten pakastimeen. Leivo 2-3 limppua. Kohota lämpimässä paikassa noin ½ - 1 tunti. Paista 250 asteessa 45 minuuttia.





















Tässä kohotetut limput valmiina uunin lämpöön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti