perjantai 3. elokuuta 2012

Sitruuna-marenkitorttu

Palaan tauon jälkeen taas päivittämään Sörsseleitä. Kesä vierähti enemmän ja vähemmän tuttuihin reseptien turvautuen, joten ei tänne hirveästi päivittämisen tarvetta ole edes ollut. Selailin vanhempia kuvia ja löysin yhden ohjeen, jonka olen unohtanut lisätä tänne. Ohje on löydetty Hellapoliisin-sivuilta.
Kun saapuu erityinen vieras, silloin tarvitsee jotain erityisen herkullista jälkiruokaa...!


Pohja: 

2,5 dl vehnäjauhoja

1 rkl sokeria

100 g voita

1 keltuainen

2 rkl kylmää vettä 


Sitruunakiisseli: 

1,5 dl vettä

1,5 dl sokeria

3 rkl vehnäjauhoja

3 keltuaista

1 sitruunan mehu lisäksi 2 tl sitruunan kuorta raastettuna

 
Marenki: 

4 valkuaista

1 dl sokeria 

Nypi jauhot, sokeri ja rasva sekaisin. 

Lisää keltuainen. Lisää nopeasti kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. 

Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kypsennä pohjaa 200 asteessa  noin 10 minuuttia.
Mittaa kiisseliä varten kaikki aineet kattilaan.  Keitä, kunnes kiisseli sakenee. Sekoita koko ajan. Kaada jäähtynyt kiisseli piirakkapohjan päälle.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen koko ajan vatkaten. Pursota marenkivaahto kiisselin päälle tai levitä lusikan avulla.

Paista 175 asteessa, kunnes marenki on saanut hieman väriä. Pidä torttua silmällä tässä vaiheessa, sillä marenki ruskettuu herkästi

Herkuttele!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti