Palaan
tauon jälkeen taas päivittämään Sörsseleitä. Kesä vierähti enemmän ja
vähemmän tuttuihin reseptien turvautuen, joten ei tänne hirveästi
päivittämisen tarvetta ole edes ollut. Selailin vanhempia kuvia ja
löysin yhden ohjeen, jonka olen unohtanut lisätä tänne. Ohje on löydetty
Hellapoliisin-sivuilta.
Kun saapuu erityinen vieras, silloin tarvitsee jotain erityisen herkullista jälkiruokaa...!
Pohja:
2,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
100 g voita
1 keltuainen
2 rkl kylmää vettä
Sitruunakiisseli:
1,5 dl vettä
1,5 dl sokeria
3 rkl vehnäjauhoja
3 keltuaista
1 sitruunan mehu lisäksi 2 tl sitruunan kuorta raastettuna
Marenki:
4 valkuaista
1 dl sokeria
Nypi jauhot, sokeri ja rasva sekaisin.
Lisää keltuainen. Lisää nopeasti kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.
Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kypsennä pohjaa 200 asteessa noin 10 minuuttia.
Mittaa
kiisseliä varten kaikki aineet kattilaan. Keitä, kunnes kiisseli
sakenee. Sekoita koko ajan. Kaada jäähtynyt kiisseli piirakkapohjan
päälle.
Vatkaa
valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen koko ajan
vatkaten. Pursota marenkivaahto kiisselin päälle tai levitä lusikan
avulla.
Herkuttele!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti