perjantai 3. elokuuta 2012

Kissanristiäiset

Palaan pitkästä aikaa Sörsseleiden pariin. Marraskuussa sain uuden karvaisen perheenjäsenen, joka oli pienenä pentuna löydetty hyljättynä asumattomasta rakennuksesta. Otin omakseni tämän yksinäisen otuksen. Siitä lähtien tämä pieni otus on sulostuttanut, ihastuttanut mutta myös hieman vihastuttanutkin arkeani. Ystävien toiveesta järjestin uudelle tulokkaalle ristiäiset, kissanristiäiset.
Tässä ristiäisten tarjoilut, joihin itse juhlakalu ei kylläkään päässyt käsiksi. 


Suklaapikkuleivät

125 g voita

1 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

3/4 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

suklaata rouhittuna (laitoin noin 70 g)

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Sekoita kuivat aineet ja rouhittu suklaa keskenään ja lisää rasva-sokeriseokseen. Anna taikinan levätä kylmässä noin puoli tuntia. Nostele taikinasta sopivan kokoisia taikinapalleroita leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle. Taikina leviää jonkin verran, joten jätä sopivasti tilaa palleroiden väliin. Paista 175 asteessa 10-15 minuuttia.
Koristelu teeman mukaisesti!





Kinkkuvoileipärulla

Tästä tuli rumin voileipäkakku, jonka olen ikinä tehnyt, mutta laitan ohjeen silti. Koristeluun olisi voinut panostaa enemmänkin, mutta tämän koristukset syntyivät niistä aineista, joita kaapissa sattui olemaan. Tässä siis ruma, mutta maukas lopputulos.

12 viipaletta paahtoleipää

Kostutus:

2 dl kasvislientä


Täyte:

200 g kinkkua

1 paprika

2 dl kermaviiliä

100 g juustoraastetta

2 rkl sinappia

200 g ruohosipulituorejuustoa


Kuorrutus:

200 g sulatejuustoa

50 g majoneesia


Koristeluun: 

mitä kaapista löytyy

Täyte: Leikkaa kinkku ja paprika pieneksi silpuksi  ja lisää muut täytteen ainekset. Sekoita tasaiseksi massaksi.


Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Ota leivinpaperiarkki ja laita sen päälle kelmua. Asettele leipäpalat kelmun päälle suorakaiteen muotoon 4 kertaa 3 viipaletta. Kostuta leivät kasvisliemellä.


Levitä täytemassa tasaisesti leipälevyn päälle. Kierrä kelmun avulla tiukaksi rullaksi ja anna maustua yön yli jääkaapissa. 

Kääri leipärulla kelmusta. Valmista kuorrutus eli notkista sulatejuusto majoneesilla ja levitä rullan päälle.
Koristele haluamallasi tavalla.




Mantelisuklaakakku

Jokaisessa juhlassa pitää olla kakku, joten tässä kissanristiäisten kahvipöydän makein herkku. Ohje on suoraan Unelmakakut-kirjasta, jonka on kirjoittanut Ulla Svensk. Herkullinen kakku!

Pohja:

200 g tummia keksejä

100 g voita


Täyte:

4 dl kermaa

1 dl sokeria

200 g vaniljarahkaa

100 g suklaata

100 g Daim-suklaata

6 liivatelehteä


Koristeluun:

kermavaahtoa

Daim-suklaata

suklaata


Pohja: Jauha keksit murusiksi ja sekoita niihin sulatettu rasva. Pingota leivipaperi irtopohjavuoan pohjalle ja painele keksiseos sen päälle.

Täyte: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla. Lisää rahka. Rouhi suklaat veitsellä pienemmiksi paloiksi. Lisää suklaat varovasti kerma-rahkaseokseen. 

Purista liivatteista vesi pois ja sulata ne ½ dl:ssa kiehuvaa vettä. Kun liivateseos on hieman jäähtynyt, kaada se ohuena nauhana täytteeseen. Levitä täyte keksipohjan päälle ja tasoita täytteen pinta. Anna kakun hyytyä yön yli jääkaapissa. 

Irroita kakku vuoasta ja aseta se tarjoiluastialle. Koristele kakku kermavaahdolla ja suklaalla.


Päivän sankari sai etäisesti tarkastella hieman kakkua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti