Palaan
pitkästä aikaa Sörsseleiden pariin. Marraskuussa sain uuden karvaisen
perheenjäsenen, joka oli pienenä pentuna löydetty hyljättynä
asumattomasta rakennuksesta. Otin omakseni tämän yksinäisen otuksen.
Siitä lähtien tämä pieni otus on sulostuttanut, ihastuttanut mutta myös
hieman vihastuttanutkin arkeani. Ystävien toiveesta järjestin uudelle
tulokkaalle ristiäiset, kissanristiäiset.
Tässä ristiäisten tarjoilut, joihin itse juhlakalu ei kylläkään päässyt käsiksi.
Suklaapikkuleivät
125 g voita
1 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
suklaata rouhittuna (laitoin noin 70 g)
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Sekoita kuivat aineet ja rouhittu suklaa keskenään ja lisää rasva-sokeriseokseen. Anna taikinan levätä kylmässä noin puoli tuntia. Nostele taikinasta sopivan kokoisia taikinapalleroita leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle. Taikina leviää jonkin verran, joten jätä sopivasti tilaa palleroiden väliin. Paista 175 asteessa 10-15 minuuttia.
Koristelu teeman mukaisesti!
Kinkkuvoileipärulla
Tästä
tuli rumin voileipäkakku, jonka olen ikinä tehnyt, mutta laitan ohjeen
silti. Koristeluun olisi voinut panostaa enemmänkin, mutta tämän
koristukset syntyivät niistä aineista, joita kaapissa sattui olemaan.
Tässä siis ruma, mutta maukas lopputulos.
12 viipaletta paahtoleipää
Kostutus:
2 dl kasvislientä
Täyte:
200 g kinkkua
1 paprika
2 dl kermaviiliä
100 g juustoraastetta
2 rkl sinappia
200 g ruohosipulituorejuustoa
Kuorrutus:
200 g sulatejuustoa
50 g majoneesia
Koristeluun:
mitä kaapista löytyy
Täyte: Leikkaa kinkku ja paprika pieneksi silpuksi ja lisää muut täytteen ainekset. Sekoita tasaiseksi massaksi.
Leikkaa
paahtoleivistä reunat pois. Ota leivinpaperiarkki ja laita sen päälle
kelmua. Asettele leipäpalat kelmun päälle suorakaiteen muotoon 4 kertaa 3
viipaletta. Kostuta leivät kasvisliemellä.
Levitä täytemassa tasaisesti leipälevyn päälle. Kierrä kelmun avulla tiukaksi rullaksi ja anna maustua yön yli jääkaapissa.
Kääri leipärulla kelmusta. Valmista kuorrutus eli notkista sulatejuusto majoneesilla ja levitä rullan päälle.
Koristele haluamallasi tavalla.
Mantelisuklaakakku
Jokaisessa
juhlassa pitää olla kakku, joten tässä kissanristiäisten kahvipöydän
makein herkku. Ohje on suoraan Unelmakakut-kirjasta, jonka on
kirjoittanut Ulla Svensk. Herkullinen kakku!
Pohja:
200 g tummia keksejä
100 g voita
Täyte:
4 dl kermaa
1 dl sokeria
200 g vaniljarahkaa
100 g suklaata
100 g Daim-suklaata
6 liivatelehteä
Koristeluun:
kermavaahtoa
Daim-suklaata
suklaata
Pohja:
Jauha keksit murusiksi ja sekoita niihin sulatettu rasva. Pingota
leivipaperi irtopohjavuoan pohjalle ja painele keksiseos sen päälle.
Täyte:
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma ja mausta
se sokerilla. Lisää rahka. Rouhi suklaat veitsellä pienemmiksi paloiksi.
Lisää suklaat varovasti kerma-rahkaseokseen.
Purista
liivatteista vesi pois ja sulata ne ½ dl:ssa kiehuvaa vettä. Kun
liivateseos on hieman jäähtynyt, kaada se ohuena nauhana täytteeseen.
Levitä täyte keksipohjan päälle ja tasoita täytteen pinta. Anna kakun
hyytyä yön yli jääkaapissa.
Irroita kakku vuoasta ja aseta se tarjoiluastialle. Koristele kakku kermavaahdolla ja suklaalla.
Päivän sankari sai etäisesti tarkastella hieman kakkua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti