perjantai 3. elokuuta 2012

Omena-toscakakku

Uusimmassa Maku-lehdessä (2/2012) oli houkuttelevan näköinen toscakakku. En ole juurikaan toscakakkuja leiponut, joten oli aika kokeilla hyvältä kuulostavaa reseptiä. Lisäsin perusreseptiin muutaman omenan kuutioituna. Omena toi mukavasti mehevyyttä ja makua kakkuun.  Suosittelen lämpimästi kokeilemaan omenalla tai ilman!


Irtopohjavuoka (halk. n. 26 cm)

100 g voita

3 munaa

2 dl sokeria

2 ½ dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

(2 omenaa kuutioituna)


Kuorrutus:

50 g voita

3/4 dl sokeria

1 ps (100 g)  mantelilastuja

1 rkl vehnäjauhoja

1-2 rkl kuohukermaa

Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoan reunat rasvalla. Sulata rasva ja anna jäähtyä. Vatkaa kanamunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe. Siivilöi jauheseos muna-sokerivaahtoon ja lisää lopuksi rasvasula. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan. (Ripottele taikinan päälle omenakuutiot.) 

Paista 175-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 25 minuuttia.

Valmista kuorrutus. Sulata rasva kattilassa ja sekoita joukkoon sokeri, mantelilastut, vehnäjauhot ja kerma. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen 2-3 minuuttia. 

Nosta uunin lämpö 200 asteeseen. Levitä kuorrutus kakun pinnalle. Paista uunissa hieman keskitasoa ylempänä noin 10 minuuttia, kunnes kuorrutus on saanut kauniin värin.

Irrota vuoasta ja herkuttele!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti