Uusimmassa
Maku-lehdessä (2/2012) oli houkuttelevan näköinen toscakakku. En ole
juurikaan toscakakkuja leiponut, joten oli aika kokeilla hyvältä
kuulostavaa reseptiä. Lisäsin perusreseptiin muutaman omenan
kuutioituna. Omena toi mukavasti mehevyyttä ja makua kakkuun.
Suosittelen lämpimästi kokeilemaan omenalla tai ilman!
Irtopohjavuoka (halk. n. 26 cm)
100 g voita
3 munaa
2 dl sokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
(2 omenaa kuutioituna)
Kuorrutus:
50 g voita
3/4 dl sokeria
1 ps (100 g) mantelilastuja
1 rkl vehnäjauhoja
1-2 rkl kuohukermaa
Pingota
irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoan reunat rasvalla.
Sulata rasva ja anna jäähtyä. Vatkaa kanamunat ja sokeri vaahdoksi.
Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe. Siivilöi jauheseos
muna-sokerivaahtoon ja lisää lopuksi rasvasula. Sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina vuokaan. (Ripottele taikinan päälle omenakuutiot.)
Paista
175-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 25 minuuttia.
Valmista
kuorrutus. Sulata rasva kattilassa ja sekoita joukkoon sokeri,
mantelilastut, vehnäjauhot ja kerma. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä
miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen 2-3 minuuttia.
Nosta
uunin lämpö 200 asteeseen. Levitä kuorrutus kakun pinnalle. Paista
uunissa hieman keskitasoa ylempänä noin 10 minuuttia, kunnes kuorrutus
on saanut kauniin värin.
Irrota vuoasta ja herkuttele!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti