Täällä kirjoittelee Lapista kotoisin oleva 29-vuotias tyär omista kokeiluistaan keittiön puolella. Tällä hetkellä asustelen Kajaanissa miehen, alle vuoden ikäisen tyttären ja kissan kanssa. Tunnustaudun henkilöksi, jolla on intohimo ruoanlaittoa ja leipomista kohtaan. Eikä se ole juuri laantunut, vaikka jotkin kokeilut ovat menneet enemmän ja vähemmän syteen ja saveen. Ethän kopioi kuviani luvatta. Tässä keittiössä on sekä ruoka että kokki kuumana!
perjantai 3. elokuuta 2012
Neljänviljanleipä
Uusi Leivotaan-lehti on oikea aarre! Tai ainakin minunlaiselle kotileipurille kuolaamisen arvoinen lehti. Seuraava leipäresepti löytyi uusimmasta (2/ 2012) Leivotaan-lehdestä. Ohje on yksinkertainen, mutta leivän maku on miltein yhtä vahva kuin olisi taikinajuurta käyttänyt. Ohjeella tuli muhevan meheviä ruokaleipiä!
Kaksi leipää
4 dl 4-viljan hiutaleita
7,5 dl lämmintä vettä
50 g hiivaa
3 tl suolaa
12-15 dl vehnäjauhoja (käytin hiivaleipäjauhoja)
Sekoita puurohiutaleet sekä lämmin vesi keskenään ja anna niiden seistä hetki. Lisää hiiva, suola ja vehnäjauhot. Vaivaa taikinaa sopivasti, että sitko syntyy. Anna nousta noin puoli tuntia.
Leivo kaksi leipää (pyöreitä tai pitkulaisia). Anna nousta leivinliinalla peitettynä leivinpaperoidun uunipellin päällä vielä puoli tuntia.
Paista 250 asteessa noin 25-30 minuuttia. (Seuraile leipien kypsymistilaa paistoajan loppuvaiheilla, sillä omat leipäni olivat kypsiä alle 25 minuutissa. Kun otin ne uunista reilun 25 minuutin paistoajan jälkeen, ne olivat hieman yliruskeita.)
Anna jäähtyä ennen leikkaamista.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti