Mieleni
teki kokeilla jotain siemenleipää, koska aiemmat siemenleipäkokeilut
ovat osoittautuneet kengänpohjamaisiksi makuelämyksiksi. Löysin
lupaavalta kuulostavan reseptin Maku.fi-sivustolta. Leipä löytyy sieltä
nimellä Varpusen siemenleipä. Korvasin ruismaltaat kaljamaltailla, koska
niitä sattui olemaan kaapissa. Kaljamaltaat tuovat oman aromaattisen
makunsa leipään. Tällä kertaa tuloksena syntyi maukas ja mehevä
siemenpeltileipä!
Pellillinen leipää:
3 dl vettä
2 dl piimää/ ruoanvalmistusjogurttia
25 g hiivaa
½ dl siirappia
½ dl öljyä
1 rkl pellavansiemeniä
2 tl suolaa
70 g ruismaltaita (itse laitoin puolisen desiä kaljamaltaita, kun niitä sattui olemaan kaapissa)
noin 10 dl vehnäjauhoja
Voiteluun: kanamuna ja pinnalle auringonkukansiemeniMittaa kulhoon vesi ja ruokajogurtti. Kuumenna seos kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Lisää siirappi, öljy, pellavansiemenet, suola ja maltaat (1 dl ruismaltaita).
Pellillinen leipää:
3 dl vettä
2 dl piimää/ ruoanvalmistusjogurttia
25 g hiivaa
½ dl siirappia
½ dl öljyä
1 rkl pellavansiemeniä
2 tl suolaa
70 g ruismaltaita (itse laitoin puolisen desiä kaljamaltaita, kun niitä sattui olemaan kaapissa)
noin 10 dl vehnäjauhoja
Voiteluun: kanamuna ja pinnalle auringonkukansiemeniMittaa kulhoon vesi ja ruokajogurtti. Kuumenna seos kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Lisää siirappi, öljy, pellavansiemenet, suola ja maltaat (1 dl ruismaltaita).
Sekoita joukkoon jauhot vähitellen ja alusta pehmeä taikina. Peitä kulho ja anna taikinan kohota puolen tunnin ajan.
Kaavi taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Taputtele taikina öljytyin sormin pellin kokoiseksi levyksi. Anna leivän kohota liinalla peitettynä noin puoli tuntia.
Sivele leivän pinta munalla ja ripottele päälle siemenet.
Paista siemenleipää 250-asteisen uunin alatasolla noin 15 minuuttia. Tarkista pohjan kypsyys kohottamalla siemenleipää kulmasta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti