Tämä
herkku löytyi Leivotaan-lehden (2/ 2012) sivuilta. Olen aina yrittänyt
löytää herkullisen rapsakkaa keksiä, joka maistuisi muultakin kuin
rasvalta. Nämä keksit ovat herkullisia ja resepti on helposti
muokattavissa omien mieltymysten mukaiseksi. Appelsiini tuo raikkautta
näihin kekseihin.
noin 24 kpl
100 g voita
2 dl fariinisokeria
½ dl sokeria
½ tl vaniljasokeria
1 muna
1 ½ dl vehnäjauhoja
3 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
noin 150 g tummaa suklaata
2 appelsiinin raastettu kuori
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sekoita voi ja sokerit. Lisää joukkoon muna voimakkaasti vatkaten. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja suola. Lisää seos taikinaan.
Rouhi suklaa karkeiksi palasiksi ja sekoita taikinan joukkoon. Lisää appelsiinien raastettu kuori taikinaan. Pyörittele taikinasta sopivan kokoisia taikinapalloja ja asettele ne leivinpaperoidulle uunipellille. Jätä pallojen väliin tilaa, sillä keksit leviävät kypsyessään.
Paista keksejä uunin keksitasolla noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä ja herkuttele!
noin 24 kpl
100 g voita
2 dl fariinisokeria
½ dl sokeria
½ tl vaniljasokeria
1 muna
1 ½ dl vehnäjauhoja
3 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
noin 150 g tummaa suklaata
2 appelsiinin raastettu kuori
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sekoita voi ja sokerit. Lisää joukkoon muna voimakkaasti vatkaten. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja suola. Lisää seos taikinaan.
Rouhi suklaa karkeiksi palasiksi ja sekoita taikinan joukkoon. Lisää appelsiinien raastettu kuori taikinaan. Pyörittele taikinasta sopivan kokoisia taikinapalloja ja asettele ne leivinpaperoidulle uunipellille. Jätä pallojen väliin tilaa, sillä keksit leviävät kypsyessään.
Paista keksejä uunin keksitasolla noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä ja herkuttele!
Oi olipa ihana resepti, keksit on niin herkullisia ja just mun makuun! :)
VastaaPoistaMukava kuulla, että oli onnistunut kokeilu! Suklaa ja appelsiini ovat niin herkullinen makupari! :)
Poista