perjantai 3. elokuuta 2012

Appelsiini-suklaakeksit

Tämä herkku löytyi Leivotaan-lehden (2/ 2012) sivuilta. Olen aina yrittänyt löytää herkullisen rapsakkaa keksiä, joka maistuisi muultakin kuin rasvalta. Nämä keksit ovat herkullisia ja resepti on helposti muokattavissa omien mieltymysten mukaiseksi. Appelsiini tuo raikkautta näihin kekseihin.



noin 24 kpl

100 g voita

2 dl fariinisokeria

½ dl sokeria

½ tl vaniljasokeria

1 muna

1 ½ dl vehnäjauhoja

3 dl kaurahiutaleita

1 tl leivinjauhetta

½ tl suolaa

noin 150 g tummaa suklaata

2 appelsiinin raastettu kuori


Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sekoita voi ja sokerit. Lisää joukkoon muna voimakkaasti vatkaten. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja suola. Lisää seos taikinaan.

Rouhi suklaa karkeiksi palasiksi ja sekoita taikinan joukkoon. Lisää appelsiinien raastettu kuori taikinaan. Pyörittele taikinasta sopivan kokoisia taikinapalloja ja asettele ne leivinpaperoidulle uunipellille. Jätä pallojen väliin tilaa, sillä keksit leviävät kypsyessään.

Paista keksejä uunin keksitasolla noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä ja herkuttele!

2 kommenttia:

  1. Oi olipa ihana resepti, keksit on niin herkullisia ja just mun makuun! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla, että oli onnistunut kokeilu! Suklaa ja appelsiini ovat niin herkullinen makupari! :)

      Poista