perjantai 3. elokuuta 2012

Suklaaruudut

Tästä herkusta laihdutusruoka on kaukana, mutta ei sitä tarvitsekaan joka päivä nautiskella. Valmiina annospaloina suklaaruudut säilyvät hyvin pakkasessa ja sulavat nopeasti, kun kahvipöytä vaatii makeaa tarjottavaa.  Resepti on Leivotaan-lehdestä (2/ 2012).



Pellillinen:

300 g tummaa suklaata

300 g voita

3-4 kananmunaa

1 ½ dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

½ tl kanelia

Kuorrutus:

5 dl tomusokeria

3 ½ rkl kylmää, mustaa kahvia


Laita uuni kuumenemaan 200 asteelle. Vuoraa uunipelti (25 x 35 cm) leivinpaperilla. Paloittele ja sulata suklaa voin kanssa kattilassa pienellä lämmöllä. Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi.

Sekoita omassa astiassa keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja kaneli. Lisää suklaa-voiseos ja jauhoseos munasokerivaahtoon. Sekoita varovasti. Levitä taikina tasaisesti leivinpaperoidulle uunipellille.

Paista uunin alimmalla tasolla noin 20 minuuttia.

Kuorrutus: Sekoita sokeri ja kahvi tahnaksi. Levitä kuorrutus kypsän suklaapiirakkapohjan päälle. Koristele kuorrutuksen pinta halutessasi, esimerkiksi suklaarouheella tai pähkinärouheella. Anna jäähtyä.

Leikkaa piirakka paloiksi ja nautiskele!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti