Tästä
herkusta laihdutusruoka on kaukana, mutta ei sitä tarvitsekaan joka
päivä nautiskella. Valmiina annospaloina suklaaruudut säilyvät hyvin
pakkasessa ja sulavat nopeasti, kun kahvipöytä vaatii makeaa
tarjottavaa. Resepti on Leivotaan-lehdestä (2/ 2012).
Pellillinen:
300 g tummaa suklaata
300 g voita
3-4 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl kanelia
Kuorrutus:
5 dl tomusokeria
3 ½ rkl kylmää, mustaa kahvia
Laita uuni kuumenemaan 200 asteelle. Vuoraa uunipelti (25 x 35 cm) leivinpaperilla. Paloittele ja sulata suklaa voin kanssa kattilassa pienellä lämmöllä. Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi.
Sekoita omassa astiassa keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja kaneli. Lisää suklaa-voiseos ja jauhoseos munasokerivaahtoon. Sekoita varovasti. Levitä taikina tasaisesti leivinpaperoidulle uunipellille.
Paista uunin alimmalla tasolla noin 20 minuuttia.
Kuorrutus: Sekoita sokeri ja kahvi tahnaksi. Levitä kuorrutus kypsän suklaapiirakkapohjan päälle. Koristele kuorrutuksen pinta halutessasi, esimerkiksi suklaarouheella tai pähkinärouheella. Anna jäähtyä.
Leikkaa piirakka paloiksi ja nautiskele!
Pellillinen:
300 g tummaa suklaata
300 g voita
3-4 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl kanelia
Kuorrutus:
5 dl tomusokeria
3 ½ rkl kylmää, mustaa kahvia
Laita uuni kuumenemaan 200 asteelle. Vuoraa uunipelti (25 x 35 cm) leivinpaperilla. Paloittele ja sulata suklaa voin kanssa kattilassa pienellä lämmöllä. Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi.
Sekoita omassa astiassa keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja kaneli. Lisää suklaa-voiseos ja jauhoseos munasokerivaahtoon. Sekoita varovasti. Levitä taikina tasaisesti leivinpaperoidulle uunipellille.
Paista uunin alimmalla tasolla noin 20 minuuttia.
Kuorrutus: Sekoita sokeri ja kahvi tahnaksi. Levitä kuorrutus kypsän suklaapiirakkapohjan päälle. Koristele kuorrutuksen pinta halutessasi, esimerkiksi suklaarouheella tai pähkinärouheella. Anna jäähtyä.
Leikkaa piirakka paloiksi ja nautiskele!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti