Tämä
oli eräänlainen sovellustorttu. Alkuperäinen ohje oli Pirkka-lehdessä
nimellä Sitruunainen mansikka-suklaatorttu. Siitä sovelsin sitten
omanlaiseni version vaihtamalla mansikat mangoon johtuen mansikoiden
heikosta saatavuudesta talvella.
Sitruuna toi raikasta makua ja mango pehmensi yhdistelmää. Oikein onnistunut kokeilu!

Pohja:
½ pkt (n.175 g) Daniela tummia täytekeksejä (tai Dominoja)
50 g voita
Täyte:
4 liivatelehteä
1 tlk (2dl) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 tlk maitorahkaa
3/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl raastettua sitruunan kuorta
½ dl sitruunanmehua
n. 100g suklaarouhetta
mangoa siivuina joko tölkistä tai tuoreesta (tai oikean ohjeen mukaan mansikkaa)
Hienonna
täytekeksit monitoimikoneessa ja sekoita joukkoon sulatettu rasva.
Kiinnitä muovikelmu irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle. Painele
keksiseos vuoan pohjalle ja laita vuoka jääkaappiin.
Laita
liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike.
Sekoita joukkoon rahka, sokeri, vaniljasokeri ja sitruunankuoriraaste.
Kuumenna sitruunanmehu ja sulata siihen vedestä puristetut liivatteet.
Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon ja sekoita hyvin.
Lisää suklaarouhe. (Säästä rouhetta halutessasi vähän koristeluun.)
Kaada
täytteestä noin neljännes vuokaan keksipohjan päälle. Viipaloi mango
ohuiksi viipaleiksi ja asettele ne täytteen päälle. Kaada loppu täyte
viipaleiden päälle. Hyydytä torttua jääkaapissa vähintään kaksi tuntia
tai yön yli.
Irrota torttu vuoasta ja koristele halutessasi suklaarouheella ja mangoviipaleilla (mansikoilla).

Ja pala torttua, olkaa hyvä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti