perjantai 3. elokuuta 2012

Sitruunainen mango-suklaatorttu

Tämä oli eräänlainen sovellustorttu. Alkuperäinen ohje oli Pirkka-lehdessä nimellä Sitruunainen mansikka-suklaatorttu. Siitä sovelsin sitten omanlaiseni version vaihtamalla mansikat mangoon johtuen mansikoiden heikosta saatavuudesta talvella.

Sitruuna toi raikasta makua ja mango pehmensi yhdistelmää. Oikein onnistunut kokeilu!


Pohja:

½ pkt (n.175 g) Daniela tummia täytekeksejä (tai Dominoja)

50 g voita


Täyte:

4 liivatelehteä

1 tlk (2dl) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

1 tlk maitorahkaa

3/4 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

1 tl raastettua sitruunan kuorta

½ dl sitruunanmehua

n. 100g suklaarouhetta

mangoa siivuina joko tölkistä tai tuoreesta (tai oikean ohjeen mukaan mansikkaa)
Hienonna täytekeksit monitoimikoneessa ja sekoita joukkoon sulatettu rasva. 

Kiinnitä muovikelmu irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja laita vuoka jääkaappiin.
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike. 

Sekoita joukkoon rahka, sokeri, vaniljasokeri ja sitruunankuoriraaste. Kuumenna sitruunanmehu ja sulata siihen vedestä puristetut liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon ja sekoita hyvin. Lisää suklaarouhe. (Säästä rouhetta halutessasi  vähän koristeluun.)

Kaada täytteestä noin neljännes vuokaan keksipohjan päälle. Viipaloi mango ohuiksi viipaleiksi ja asettele ne täytteen päälle. Kaada loppu täyte viipaleiden päälle. Hyydytä torttua jääkaapissa vähintään kaksi tuntia tai yön yli.

Irrota torttu vuoasta ja koristele halutessasi suklaarouheella ja mangoviipaleilla (mansikoilla). 


Ja pala torttua, olkaa hyvä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti