perjantai 3. elokuuta 2012

Ranskalainen kinkkupiiras (Quiche Lorraine)

Tein illanistujaisiin pientä suolaista purtavaa ja tämä resepti tuntui oikein lupaavalta. Ohje löytyi Kaarina Roinisen Kaarinan parhaat leivonnaiset-kirjasta.
Oikein maukas ja mehevä kinkkupiiras siitä tuli. Kokeilen varmasti toistekin!


Pohja:

125 g voita

2 ½ dl vehnäjauhoja
1/4 tl suolaa

1 dl juustoraastetta

½ dl vettä


Täyte:

100-150 g savu- tai keittokinkkua

4 dl emmentaljuustoraastetta

2 munaa

2 dl ruoka- tai kuohukermaa

1 rkl vehnäjauhoja

½ tl mustapippurirouhetta

ripaus suolaa

Sekoita pehmeän rasvan joukkoon vehnäjauhot, suola ja juustoraaste.
Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Kauli tai taputtele taikina  vuoan (halkaisija n. 25-27 cm) pohjalle ja reunoille. Anna seistä kylmässä noin 15 minuuttia niin taikina pysyy paremmin reunoilla.

Pistele piiraspohja haarukalla ja paista 225 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 10 minuuttia.
Leikkaa kinkku pieniksi kuutioiksi. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään.

Kaada täyte puolikypsälle piiraspohjalle ja jatka paistamista vielä noin 20 minuuttia.

Anna jäähtyä hiukkasen ja herkuttele!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti