Tein
illanistujaisiin pientä suolaista purtavaa ja tämä resepti tuntui
oikein lupaavalta. Ohje löytyi Kaarina Roinisen Kaarinan parhaat
leivonnaiset-kirjasta.
Oikein maukas ja mehevä kinkkupiiras siitä tuli. Kokeilen varmasti toistekin!

Pohja:
125 g voita
2 ½ dl vehnäjauhoja
1/4 tl suolaa
1 dl juustoraastetta
½ dl vettä
Täyte:
100-150 g savu- tai keittokinkkua
4 dl emmentaljuustoraastetta
2 munaa
2 dl ruoka- tai kuohukermaa
1 rkl vehnäjauhoja
½ tl mustapippurirouhetta
ripaus suolaa
Sekoita pehmeän rasvan joukkoon vehnäjauhot, suola ja juustoraaste.
Lisää
kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Kauli tai taputtele taikina
vuoan (halkaisija n. 25-27 cm) pohjalle ja reunoille. Anna seistä
kylmässä noin 15 minuuttia niin taikina pysyy paremmin reunoilla.
Pistele piiraspohja haarukalla ja paista 225 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 10 minuuttia.
Leikkaa kinkku pieniksi kuutioiksi. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään.
Kaada täyte puolikypsälle piiraspohjalle ja jatka paistamista vielä noin 20 minuuttia.
Anna jäähtyä hiukkasen ja herkuttele!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti