perjantai 3. elokuuta 2012

Suklaa-banaanimuffinssit

Leivoin pitkästä aikaa pakkaseen kahviherkkuja, kun sinne oli tullut yllättävän paljon tilaa. Sovelsin aiemmin käyttämääni omenamuffinssien ohjetta vaihtamalla omenatäytteen suklaarouheeksi ja banaanikuutioiksi. Oikein herkullisia niistä tuli!


Taikina:

225 g voita sulatettuna

1,5 dl sokeria 

1 dl fariinisokeria

3 munaa

1½ tl leivinjauhetta

6 dl vehnäjauhoja

1½ dl kylmää maitoa

n. 1 ½ banaania paloiteltuna esim. kuutioiksi

1 dl suklaarouhetta (maun mukaan!)


Sekoita hieman jäähtynyt voisula sokereiden kanssa vatkaimella taikinaa varten. Lisää munat ja sekoita voimakkaasti. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan. Lisää lopuksi maito ja suklaarouhe/-palat ja banaanikuutioit. Sekoita.

Nostele taikina muffinssivuokiin niin, että vuuan yläreunasta jää täyttämättä noin sentti.

Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20 min.

Ja eikun herkuttelemaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti