Leivoin
illanistujaisiin limettipiirasta. Resepti vaikutti lupaavalta ja
halusin kokeilla jotain vähän kevyempää kuin juustokakut.
Täyte oli oikein raikkaan makuinen, joten suosittelen kokeilemaan!
(Kuva puuttuu eräästä pikku seikasta johtuen..!)
Pohja:
n. 200g Digestivekeksejä
75g voita
1 rkl sokeria (ruokokidesokeria)
1 tl jauhettua kardemummaa
Täyte:
1-2 limettiä
4 keltuaista
1 dl sokeria
4 valkuaista
½ dl sokeria
Koristeluun:
2 dl kermaa
limetin raastettua kuorta
Säädä uuni 175 asteeseen. Laita irtopohjavuoan pohjalle sopivan kokoinen leivinpaperi pala. (halkaisija n. 24 cm)
Murenna
keksit. Sulata rasvat. Sekoita rasva, sokeri ja kardemumma keksimuruun.
Painele vuoan reunoille ja pohjalle. Esipaista pohjaa alatasolla 10
minuutia. Anna jäähtyä.

Esipaistettu pohja.
Täyte:
Pese limetit hyvin. Raasta limetin kuoret ja purista mehu talteen.
Vatkaa keltuaiset, sokeri ja limettimehu. Pane astia vesihauteeseen.
Veden pitää olla melkein kiehuvaa. Vatkaa täyte paksuksi. Sekoita
joukkoon limetinkuoriraaste. Vatkaa valkuaiset ja sokeri paksuksi
vaahdoksi. Sekoita vaahto täytteeseen.

Raikas limettitäyte.
Levitä täyte pohjalle. Paista piirasta uunin keskiosassa n. 15 min. Anna jäähtyä.

Paistettu piiras. Pakkasta ja koristelua vaille valmis!
Laita
piiras pakkaseen 2 tunniksi. Siirrä se jääkaappiin 20 min ennen
tarjoilua. Vatkaa kerma vaahdoksi. Levitä se piiraalle ja koristele
limetinkuoriraasteella halutessasi. Poista vuuasta ja tarjoile.
Ja
Jyskistä keikkaa..! Pienen pyöräonnettomuuden jälkeen kakkuni näytti
tältä..! Lopputuloksesta en alkanut ottamaan kuvaa, koska se ei ollut
kovinkaan kaunis. Seuraavan kerran, kun teen tätä niin laitan piirakan
kuvan silloin esille. Vaikka täyte oli lievästi sanottuna menettänyt
kouhkeutensa se oli silti ihan hyvän makuinen. Limetti toi mukavaa
raikkautta piirakkaan. Kannattaa kokeilla, mutta älä vie kakkua pyörällä
mihinkään.....!

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti