perjantai 3. elokuuta 2012

Huonon onnen amerikkalainen limettipiiras

Leivoin illanistujaisiin limettipiirasta. Resepti vaikutti lupaavalta ja halusin kokeilla jotain vähän kevyempää kuin juustokakut.

Täyte oli oikein raikkaan makuinen, joten suosittelen kokeilemaan!

(Kuva puuttuu eräästä pikku seikasta johtuen..!)

Pohja:

n. 200g Digestivekeksejä

75g voita

1 rkl sokeria (ruokokidesokeria)

1 tl jauhettua kardemummaa


Täyte:

1-2 limettiä

4 keltuaista

1 dl sokeria

4 valkuaista

½ dl sokeria


Koristeluun:

2 dl kermaa

limetin raastettua kuorta

Säädä uuni 175 asteeseen. Laita irtopohjavuoan pohjalle sopivan kokoinen leivinpaperi pala. (halkaisija n. 24 cm)

Murenna keksit. Sulata rasvat. Sekoita rasva, sokeri ja kardemumma keksimuruun. Painele vuoan reunoille ja pohjalle. Esipaista pohjaa alatasolla 10 minuutia. Anna jäähtyä.


Esipaistettu pohja.

Täyte: Pese limetit hyvin. Raasta limetin kuoret ja purista mehu talteen. Vatkaa keltuaiset, sokeri ja limettimehu. Pane astia vesihauteeseen. Veden pitää olla melkein kiehuvaa. Vatkaa täyte paksuksi. Sekoita joukkoon limetinkuoriraaste. Vatkaa valkuaiset ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Sekoita vaahto täytteeseen.


Raikas limettitäyte.

Levitä täyte pohjalle. Paista piirasta uunin keskiosassa n. 15 min. Anna jäähtyä.


Paistettu piiras. Pakkasta ja koristelua vaille valmis!

Laita piiras pakkaseen 2 tunniksi. Siirrä se jääkaappiin 20 min ennen tarjoilua. Vatkaa kerma vaahdoksi. Levitä se piiraalle ja koristele limetinkuoriraasteella halutessasi. Poista vuuasta ja tarjoile.

Ja Jyskistä keikkaa..! Pienen pyöräonnettomuuden jälkeen kakkuni näytti tältä..! Lopputuloksesta en alkanut ottamaan kuvaa, koska se ei ollut kovinkaan kaunis. Seuraavan kerran, kun teen tätä niin laitan piirakan kuvan silloin esille. Vaikka täyte oli lievästi sanottuna menettänyt kouhkeutensa se oli silti ihan hyvän makuinen. Limetti toi mukavaa raikkautta piirakkaan. Kannattaa kokeilla, mutta älä vie kakkua pyörällä mihinkään.....!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti