perjantai 3. elokuuta 2012

SUPERnopea pitsa

Siivouspäivän päätteeksi oli aika hankkia nopeaa ja herkullista ruokaa! Mieleni teki pitsaa, mutta hiivapohjaisen taikinan kohottaminen olisi vienyt turhan paljon aikaa nälkäisenä. Niinpä sopiva hakusana googleen ja kohta kokeilussa oli leivinjauhoihin valmistettava NOPEA pitsapohja! Korvasin vehnäjauhot sämpyläjauhoilla, jotta pohja olisi ruokaisampi. Sämpyläjauhot toivat pohjaan mukavan ”rouheisen” suuntuntuman. Yritin pitkään miettiä, miltä supernopea pitsa oikein maistui (lähinnä pohjan osalta) ja tulin päätelmään, että se on jotain tavallisen pitsan, suolaisen piirakan ja teeleivän väliltä. Ulkonäöllisesti tuotos oli varsin ei-houkutteleva, koska täyttö oli nopean naisen hommaa.
Erityisen paljon pidin rapsakoista reunoista. Suosittelen kokeilemaan erityisesti, kun on kiire palkita itsensä herkkuruoalla tai ihan muuten vaan perinteisen pitsapohjan sijaan.



Yksi pyöreä pitsa

4 dl vehnäjauhoja (sämpyläjauhoja)

0,5 tl suolaa

2 tl leivinjauhetta

50 g margariinia

1,5 dl maitoa

Täytteet:

mitä kaapista sattuu löytymään. Tähän tekeleeseen tuli tomaattipyrettä,
hiven pippuria ja suolaa, tonnikalaa, kinkkuleikkelettä revittynä ja juusto.

Sekoita kuivat aineet kulhossa. Pilko rasva palasiksi ja nypi se kuiviin aineisiin. Kaada sekaan maito ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Älä vaivaa liikaa.

Kaaviloi taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja tasoittele se pyöreäksi ohueksi pitsapohjaksi. Täytä pohja mielesi mukaan ja paista 225 °C noin 15 minuuttia. (Tarkasta kypsentymistilaa välillä, sillä omani oli kypsä jo 12 minuutin kohdalla.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti