tiistai 4. syyskuuta 2012

Katkarapupatongit

Eräänä iltana, kun mieheni oli tulossa myöhään töistä kotiin, mietin kuumeisti, mitä ruokaisampaa iltapalaa hänelle laittaisin. Mieleeni tuli kyseinen katkarapusoosi, jota olen joskus aikaisemminkin tehnyt, muun muassa salaatteihin. Katkarapusoosi on todella helppo ja nopea tehdä, mutta mausteiden kanssa kannattaa olla varovainen ja maistella tuotosta tekovaiheessa, jottei tuhoa katkarapujen omaa makua kokonaan. Aineet ovat "noin"-mittoja, sillä itse en ole koskaan mitannut raaka-aineita, vaan laittanut niitä rannetuntumalla.
Nälkäinen työmies taisi pitää iltaeväistä, sillä muutaman päivän kuluttua kysäisi että josko voitaisiin laittaa katkarapupatonkeja uudestaan... :)


ruokaisa iltapala/ lounas kahdelle

kaksi patonkia (esipaistettuja, esim. fazerin patonkeja)

salaattia (esim. jäävuori- tai friseesalaattia)


katkarapusoosi:

noin 3 dl katkarapuja

½  dl majoneesia

ripaus suolaa

pikkuisen mustapippuria

½ tl tilliä 

(loraus sitruunamehua, pienestä sitruunanmallisesta pullosta, joita on kauppojen hyllyillä myynnissä, on helppo laittaa pikkumääriä ruokiin)

Laita paistovalmiit patongit paistumaan paketin ohjeen mukaisesti ja valmista sillä aikaa katkarapusoosi. Sulata ravut, esimerkiksi siivilässä juoksevan viileän veden alla ja valuta ylimääräinen vesi pois. Laita sulaneet ja valutetut katkaravut kulhoon, johon lisätään majoneesi, sitruunamehu sekä mausteet. Maistele lopputulosta. Mikäli soosi kaipaa vielä lisämakua, lisää mausteita.

Anna patonkien jäähtyä hetkinen ennen täyttöä. Halkaise patongit, mutta jätä patongin toinen sivu kiinni niin, että saat "patonkitaskun".

Aloita täyttäminen salaatinlehti pedillä, jonka päälle katkarapusoosin voi levittää.

Ja näin on ruokaisat patongit valmiina syötäväksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti