Taas yksi pakastimen tyhjennykseen tähtäävä leipomatuokio. Viime vuotisia mustikoita löytyi vielä pussillinen, joten ei muuta kuin leipomaan. Näihin mustikkamuffinsseihin tuli vielä pieni vaniljasydän mehevöittämään marjaista lopputulosta. Kannattaa kokeilla!
noin 20 muffinssia
Taikina:
225 g voita sulatettuna
1,5 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
3 munaa
1½ tl leivinjauhetta
6 dl vehnäjauhoja
1½ dl kylmää maitoa
2- 3 dl jäisiä/ tuoreita mustikoita (itse käytin viime vuotisia pakastemustikoita)
vaniljasydän:
1 pss vanhan ajan vaniljakastiketta
2 dl maitoa
Sekoita
hieman jäähtynyt voisula sokereiden kanssa vatkaimella taikinaa varten.
Lisää munat ja sekoita voimakkaasti. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita
taikinaan. Lisää lopuksi maito ja jäiset mustikat.
Sekoita.
Vaniljasydän: Sekoita vaniljakastikejauhe ja maito keskenään. Annan maustua hetki jääkaapissa.
Nostele ensin noin ruokalusikallinen taikinaa muffinssivuokien pohjalle. Sen jälkeen tipauta noin teelusikallinen vaniljakastiketta taikinakasan keskelle. Tämän jälkeen täytä muffinssivuoat täyteen niin, että vuoan yläreunasta jää täyttämättä noin sentti.
Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20 min.
Tässä vielä kurkistus muffinssin sisälle!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti