Jälleen kerran olen pakannut välttämättömät tavarani sekä Simo-kissan tarpeelliset/ rakkaimmat hyödykkeet (kulkuspallo kumppaneineen sekä pienen raapimapuun) kassiin ja muuttanut hetkellisesti pois kotoa. Aikomuksenani on asustaa opiskelupaikkakunnalla puolitoista kuukautta eli noin jouluun asti. Tämän vuoksi Sörsseleissä ei välttämättä ole hirveää päivitysten ruuhkaa, sillä "matkakeittiöni" varustus on niukahko.
Sitten itse asiaan eli juuri tällä hetkellä hyvät opiskelijakolleganit ja rakkaat ystäväni ovat ajelemassa autolla kohti tätä kaunista mutta lumetonta kaupunkia. Lupasin tehdä jotain mukavaa pientä iltaevästä, koska heidät tuntien evästelytaukoja ei ole monen tunnin matkan aikana pidetty kovinkaan montaa (liekö yhtään..?). Iltapala vaihtoehtojani oli kaksi. Ne olivat kotitekoinen pitsa tai jotain hieman kevyempää. Kallistuin hieman kevyemmän vaihtoehdon suuntaan. Mieleni teki jotain mukavan ruokaisaa salaattia, jota voisin mahdollisesti syödä myös huomenna opiskelupäivän päätteeksi. Päätin siis tehdä meksikolaista salaattia a'la Sartsa.
Reipas rasiallinen
n. 300 g kananpojan jauhelihaa/ suikaleita
mausteita (pippuria, paprikaa, valkosipulijauhetta, suolaa yms.)
puolikas jäävuorisalaatti
1 rs kirsikkatomaatteja
pieni pala juustoa
1 prk ananaspaloja
maissilastuja
Ensin kypsennetään kana ja maustetaan se maun mukaan. Kanan tilalta voi käyttää myös jauhelihaa. Annetaan kanan hieman jäähtyä.
Pilkotaan jäävuorisalaatti, tomaatit ja juusto sopivat kokoisiksi paloiksi. Sekoitetaan salaattiainekset reilun kokoisessa rasiassa ja lisätään vielä ananaspalat ja paistettu kana joukkoon.
Annostele lautaselle ja riko salaatin päälle muutama maissilastu. Maissilastuja voi jättää koristeeksi myös lautasen reunalle.
Rouskuttele ja herkuttele salaatilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti