maanantai 29. lokakuuta 2012

Pesto-juustosarvet

Kaapissa oli Polar-juustoa puoli pakettia ja mietin kuumeisesti, mitä siitä tekisin kevyen kana-kasvissosekeiton kaveriksi. Mieleni teki juustosarvia, koska en yleensä niitä leivo. Olen joskus aiemmin tehnyt juustosarvia, joista tuli kuivia ja tiiviitä ja jotka vain jäivät kurkkuun kiinni. Ehkä tuo kokemus takaraivossa olen karttanut kyseisten pikkusuolasten leivontaa.
Tänään kuitenkin päätin leipoa juustosarvia, joihin laitoin vielä lisätäytteeksi pestoa. Siskoni on kerran vieraillessaan täällä tehnyt kunnon satsin pestoa ja ylimääräinen pesto pakastettiin pikkurasioihin pakkaseen odottamaan päivä, jolloin pestoa kaivataan. Pesto antoi aivan ihanasti makua sarviin ja ennakko-odotuksista huolimatta nämä eivät olleet kuivia ja tiiviitä.


noin 16 sarvea

2 ½ dl juustoraastetta (esim. Polar)

2 dl hiivaleipäjauhoja

2 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

½ tl suolaa

n. 1 ¾ dl maitoa

½ dl öljyä


Täyte:

pestoa ja juustoraastetta


Sekoita juustoraaste sekä kuivat aineet keskenään. Lisää maito ja öljy ja sekoita tasaiseksi. Leivo taikina kahdessa osassa. Kauli molemmista n. ½ cm:n paksuinen pyöreä levy. Leikkaa taikinapyörällä/ veitsellä levyt kahdeksaan osaan.

Levitä pestoa taikinan päälle ja ripottele sen päälle juustoraaste. Rullaa sarviksi ja käännä sarvien päät hieman sisälle päin, jotta sarvet ovat puolikuun mallisia. Voitele halutessasi munalla tai vaihtoehtoisesti kahvilla, johon on lisätty hieman siirappia. 
Paista 200 asteessa n. 10 min, kunnes sarvet ovat kauniin ruskeat.

Tässä vielä kuva viikonlopulta ja jäätyvän järven rannalta..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti