Tämä ohje on äidiltä saatu ja hyväksi havaittu. Jouluun kuuluu tiikerikakku, joten tänäkin jouluna tein kotiin kyseisen kuivakakun tutulla reseptillä. Jostain syystä en ole aiemmin huomannut ottaa kuvaa tuotoksesta, jotta voisin sen sörsseleihin laittaa. Liekö syy siinä, että kakku on hävinnyt nopeasti parempiin suihin.. Tässä herkullisen tiikerikakun ohje.
Reilun kokoiseen vuokaan:
1,8 l
250 g voita
2 ½ dl sokeria
4 munaa
1 dl appelsiinin mehua
4 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta
1 rkl kuohukermaa
Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Lisää joukkoon munat ja appelsiinin mehu. Sekoita keskenään vehnäjauho, leivinjauhe sekä vaniljasokeri ja sekoita jauhoseos varovasti taikinaan.
Erota 1/3 taikinasta toiseen astiaan ja lisää siihen kaakaojauhe ja kerma. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka ja aloita kakun "kokoaminen". Tiputtele vuoan pohjalle ensin noin puolet vaaleasta taikinasta. (Laitan yleensä hiukka alle puolet vaaleasta taikinasta pohjalle, koska tykkään, että raita on melko ylhäällä kakkupalassa.) Tasoittele ensimmäinen kerros varovasti lusikalla. Tiputtele kaakaotaikina vaalean kerroksen päälle ja tasoittele sen pinta. Viimeiseksi tiputtele loput vaaleasta taikinasta vuokaan ja tasoittele sekin.
Pistele haarukalla tasaisin välimatkoin kakku ja tee vielä lopputasoitus ennen uuniin menoa.
Paista 175 asteessa tunnin ajan.
Puisella tikulla voi testata kuivakakun kypsyyttä. Mikäli taikinaa jää tikkuun, kun sen tökkää kakun sisälle, on kakku vielä raaka.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti