maanantai 25. maaliskuuta 2013

Hasselpähkinämousse

Kyläilyreissulla ollessani mietimme kuumeisesti ystäväni kanssa, mitä herkullista jälkiruokaa laittaisimme nakkikeiton kruunaukseksi. Jonkin aikaa tutkimme erilaisia vaihtoehtoja Internetistä, kunnes hasselpähkinämousse Gurmee-blogista valikoitui suosikiksemme. Nopeasti vain kauppaan hakemaan puuttuvat ainekset ja ei muuta kuin moussen tekoon. Täytyy sanoa, että taivaallinen lopputulos syntyi ja tämä ohje jää taatusti korvan taakse herkullisine suola-hasselpähkinä papanoineen. Lämpimästi suosittelen!


 
Ohje suoraan Gurmee-blogista

Tällä ohjeella tuli kaksi kuvassa näkyvää lasillista

50 g nougat’a

50 g maitosuklaata


2 dl vispikermaa


2 keltuaista


1/4 dl vettä


1/4 dl sokeria




suolatut hasselpähkinät


50 g hasselpähkinöitä


hieman munanvalkuaista


1 mm sormisuolaa


0,5 tl sokeria




Paloittele nougat ja maitosuklaa ja sulata ne vesihauteessa. Vatkaa kerma tiiviiksi vaahdoksi.
Laita keltuaiset kulhoon.

Kiehauta vesi ja sokeri. Sekoita kunnes sokeri on liuennut veteen. Kaada liuos kulhoon ohuena vanana keltuaisten joukkoon, koko ajan sähkövatkaimen maksimiteholla vatkaten. Jatka vatkaamista kunnes tiivis vaahto on muodostunut.

Kääntele nougat-maitosuklaa joukkoon. Sekoita sitten joukkoon kermavaahto.
Jaa mousse kuuteen tarjoiluastiaan ja laita kylmään vähintään tunniksi.

Suolatut hasselpähkinät:

Lämmitä uuni 200°:een.
Paahda hasselpähkinöitä kuivalla paistinpannulla melko korkealla lämmöllä n. 5 min. Pidä pähkinät koko ajan liikkeessä jotta ne eivät pala.

Kaada pähkinät puhtaalle keittiöpyyhkeelle ja irrota niistä kuoret. Anna pähkinöiden jäähtyä.
Laita hieman munanvalkuaista kulhoon, kaada pähkinät joukkoon ja sekoita kunnes ne kostuvat hieman kauttaaltaan. Sirottele päälle suolaa ja sokeria ja sekoita. Kaada pähkinät pellille ja paahda niitä uunissa kunnes ne ovat kullanruskeita, n. 5 min. Anna jäähtyä.

Ripottele suolatut pähkinät mousseannosten päälle juuri ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti