lauantai 31. toukokuuta 2014

Ihanat pikkuleivät

Tämä resepti on unohtunut lisätä tänne, joten nyt korjaan tilanteen, koska reseptin lopputuloksena ovat hurmaavan herkulliset pikkuleivät. Näistä pikkuleivistä tulee mahtavia pursotuspikkuleipiä. Tarjoilin näitä valmistujaisissani vuosi sitten ja alla oleva kuva on myös tuolloin tehdyistä pikkuleivistä. 
Itse olen jostain syystä hurahtanut hillosilmäpikkuleipiin, joten niitä tulee useimmiten tehtyä. Jauhojen määrän kanssa kannattaa olla todella tarkka, sillä pursotus on turhan hikistä puuhaa liian jauhoisella taikinalla. Nimimerkillä, kokemusta siitäkin...!
































pari kolme pellillistä

300 g pehmeää voita

1 3/4 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

1 muna

½ dl kädenlämpöistä vettä

6½ dl vehnäjauhoja


Vaahdota pehmeä voi ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kevyesti sekoittaen kananmuna. Lisää kädenlämpöinen vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. 

Lisää varovasti vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Varo vaivaamasta liikaa, muuten pikkuleipien mureus häviää sitkon myötä.

Muotoile pikkuleivät haluamallasi tavalla esim. pursottamalla kukkasia, hevosenkenkiä, ässiä tai jotain ihan muuta. Pikkuleivät leviävät hieman, joten pienet hajuraot pikkuleipien väliin kannattaa jättää.

Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia pikkuleivän koon mukaan. Valmiin pikkuleivän tunnistaa hivenen ruskehtavista pintakuvioista, reunoista tai pohjasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti