sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Kevyen raikas kääretorttu

Lämpöä on riittänyt ihan hikoiluun asti, vaikka on toukokuun loppu vasta meneillään. Eräänä hikisenä lauantaina kutsuimme muutaman naapurin grillaamaan ja istumaan iltaa luoksemme. Jälkiruoaksi ja kahvin kaveriksi pyöräytin kevyen raikkaan kääretortun, koska grilliruoka itsessään oli melko tuhtia tavaraa. 
Kääretorttuun tulee tumma pohja ja raikas ananas-banaani-rahkatäyte.


Pohja:

4 munaa

1 ½ dl sokeria

1 dl Ohrakasta (osan korvasin perunajauhoilla, kun Ohrakas-purkki tyhjeni kesken kaiken)

½ dl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta
Täyte: 
1 prk maitorahkaa

1 tlk ananasmurskaa valutettuna

1 banaani 


Pohjan valmistus: Vaahdota munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne siivilän läpi kevyesti sekoittaen muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 200 asteessa noin 7 minuuttia.

Kumoa kypsynyt pohja sokeroidulle leivinpaperille  ja anna jäähtyä.
Täyte: Valuta ananasmurska ja viipaloi banaani ohuiksi viipaleiksi. Sekoita rahka, ananasmurska ja banaani keskenään.
Levitä täyte jäähtyneen kääretorttupohjan päälle ja rullaa kääris rullalle. Anna vetäytyä parisen tuntia kylmässä niin torttu maustuu.

Sitten ei muuta kuin kahvi tippaseen ja torttu viipaleiksi..!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti