sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Mustikkahillosilmät

Selailin yhtenä iltana vanhoja Leivotaan-lehtiä. Eräästä lehdestä silmiini osui ihanan herkullisen kuuloinen pikkuleipäohje. Koska kaapissa sattui vielä olemaan lahjaksi saatuja minileivosvuokia, oli täysin turha vastustella leipomisintoa. Nämä pikkuleivät olivat herkullisia ja "silmäksi" käy mikä marmeladi tahansa. Omissani oli täytteenä mustikkamarmeladia, koska vajaa marmeladipurnukka oli odotellut jo jonkun aikaa jatkojalostusta.
Tässä oma versioni Leivotaan-lehden (4/2013) reseptistä, jossa oiotaan muutama mutka suoraksi..! 


noin 50 kpl

1 ½ dl sokeria

1 ½ tl leivinjauhetta

4 ½ dl vehnäjauhoja

1 dl vaniljakastikejauhetta

250 g voita huoneenlämpöisenä

Täyte: 

mustikkamarmeladia


Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita minileivosvuoat pellille.

Mittaa kulhoon kaikki ainekset ja vaivaa nopeasti käsin tasaiseksi massaksi. Pyörittele taikinasta reilun viinirypäleen kokoisia palleroita ja asettele ne vuokiin. (Taikina kohoaa aika kivasti, joten kannattaa jättää kohoamisvaraa vuokiin.) 

Paina taikinapalleroiden keskelle sormella kuoppa. Täytä kuoppa mustikkamarmeladilla. 

Paista uunin keskitasolla 10-12 minuuttia.


P.S. Maistuvat vastustamattoman hyvältä, kun ovat vielä hivenen lämpimiä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti