maanantai 12. toukokuuta 2014

Omena-rahkatorttu

Pääsiäisen aikoihin tein kotopuolessa ollessani omenarahkatorttua. Resepti on Valiolta ja löytyy täältä. Torttu oli konstailematon, perinteinen ja maukas! 


Pyöreä vuoka

100 g voita

1 dl sokeria

1 muna

2½ dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta


Täyte:

1 prk maitorahkaa

2 dl kermaa

2 rkl perunajauhoja

2 munaa

1 ½ dl sokeria

1/4 dl sitruunamehua

1 tl vaniljasokeria


Pinnalle:

3 omenaa

kanelia ja sokeria



Kakun pohja: vaahdota ensin pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää jauho-leivinjauheseos. 

Pohjusta leivinpaperilla (halk. 24 cm) irtopohjavuoka tai voitele pyöreä piirakkavuoka. Voitele vuoan reunat. Levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille. 

Sekoita täytteen ainekset hyvin keskenään. Kaada täyte vuokaan.

Kuori omenat ja poista niistä siemenkodat. Leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi. Lado ne täytteen päälle taiteellista silmääsi miellyttävällä tavalla. Sirota päälle kanelia ja sokeria. 

Paista kakkua 175 asteessa n. 50 min tai kunnes kypsä.

Anna jäähtyä kylmäksi ja irrota vasta sitten vuoasta, mikäli torttu on irtopohjavuoassa.














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti