Pyöreä vuoka
100 g voita
1 dl sokeria
1 muna
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
1 prk maitorahkaa
2 dl kermaa
2 rkl perunajauhoja
2 munaa
1 ½ dl sokeria
1/4 dl sitruunamehua
1 tl vaniljasokeria
Pinnalle:
3 omenaa
kanelia ja sokeria
Kakun pohja: vaahdota ensin pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää jauho-leivinjauheseos.
Pohjusta leivinpaperilla (halk. 24 cm)
irtopohjavuoka tai voitele pyöreä piirakkavuoka. Voitele vuoan reunat. Levitä taikina vuoan pohjalle ja
reunoille.
Sekoita täytteen ainekset hyvin keskenään. Kaada täyte vuokaan.
Kuori omenat ja poista niistä
siemenkodat. Leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi. Lado ne täytteen päälle taiteellista silmääsi miellyttävällä tavalla. Sirota päälle kanelia ja sokeria.
Paista kakkua 175 asteessa n. 50 min tai kunnes kypsä.
Anna jäähtyä kylmäksi ja irrota vasta sitten vuoasta, mikäli torttu on irtopohjavuoassa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti