maanantai 31. maaliskuuta 2014

Mikä rahkapiirakka!

Innostuin tekemään rahkapiirakkaa, kun sisäinen kalenterini muistetteli jatkuvasti pääsiäisen lähestyvän. Otin siis varaslähdön pääsiäiseen ja ostin mämmiroven ja rahkapiirakka tarpeet. Tämä piirakkaohje on jälleen kerran sovellusten sovellus, mutta todella hyvä. Erityisen hyvän piirakasta tekee lime, joka antaa hapokkuutta ja makua, etenkin päivän levänneelle tortulle. Toinen sykähdyttävä seikka on se, että tähän tulee ihanan rapsakka murukuorrutus rahkatäytteen päälle. Pehmeää, rapeaa, makeaa ja hapanta.. Ihanainen harmonia!


Vihreä lautanen hohtaa erityisen vihreänä päivänpaisteessa..!
Pyöreä n. 25cm vuoka

4 dl jauhoja

2 dl sokeria

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

125 g voita sulatettuna


Lisäksi:
1 dl kermaa

1 muna


Täyte:

1 prk rahkaa

1 dl sokeria

1 muna

1 tl vaniljasokeria

1 limen mehu

Sekoita kaikki ainekset yhteen murumaiseksi seokseksi. Jaa sitten taikina kahteen osaan.
Lisää toiseen muruseokseen vielä kerma ja kananmuna ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä tämä taikina voidellun pyöreän vuoan pohjalle ja reunoille (kaksinkertaista ohje pellilliseen).

Rahkatäyteeseen sekoita ainekset vain sekaisin keskenään. Kaada pohjan päälle rahkaseos. Ripottele rahkatäytteen päälle vielä muruseos. 
Paista 200 asteessa 30-40 minuuttia.

Sörsselien maskotti, Simo Santeri nauttii täysin siemauksin auringosta, joka on alkanut pikku hiljaa mustaa turkkia lämmittämään. Nautiskellaan auringosta karvattomina tai karvaisina! Talvi alkaa olla jo selätetty, sen Simokin on jo huomannut.....!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti