Leivokset olisivat ehdottomasti vaatineet kuorrutuksen, johon en ollut tietenkään varautunut.
Niinpä otin käyttöön suunnitelma B:n, joka ei voinut mennä pieleen, suklaasuukot. Vatkuttelin valkuaiset vaahdoksi ja murustelin pienet minttu-mutaleivokset valkuaisvaahtoon ja niin syntyivät minttusuklaiset pusut!
Yön yli levänneenä leivokset olivat antaneet pusuille jo tunnistettavasti minttusuklaista makua.
Tässä kuvassa on normaalikokoisiin muffinssivuokiin tehtyjä muffinsseja. |
Resepti on Dansukkerin-sivuilta. Tein itse noin parikymmentä pientä muffinssia ja loput taikinasta normaalikokoisiin muffinssivuokiin (8kpl).
35 kpl pieniä leivoksia
3 kananmunaa
3/4 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
150 g tummaa minttusuklaata
70 g voita tai margariinia
(Pinnalle:
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
tuoreita mansikoita, vadelmia, sitruunamelissaa tai minttua)
Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Laita kasariin voi ja paloiteltu suklaa ja anna sulaa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Sekoita suklaaseos ja 1/3 valkuaisvaahdosta taikinan joukkoon. Lisää loppu valkuaisvaahto varovasti käännellen siten, että se jää hieman epätasaiseksi. Pursota taikina minimuffinivuokiin ja paista 175 asteessa noin 5 minuuttia, jos haluat sisältä pehmoiset leivokset (olivat melkoisen tahmeita tuolla kypsennysajalla).
Jos haluat leivonnaisista läpikypsät, jatka kypsennystä hieman pidempään. (Normaalikokoisiin muffinssivuokiin tehtynä annoin paistua, kunnes pinta näytti kypsentyneen, mutta sisältä oli vielä pehmeän höttöinen.) Anna jäähtyä.
Pursota pinnalle vaahdotettua vaniljakastiketta ja koristele tuoreilla mansikoilla, vadelmilla, sitruunamelissan tai mintun lehdillä.
... Ja sitten jatkojalostus pusuiksi..
noin 15 riippuen pursotuksen muhkeudesta
3 valkuaista
2 dl sokeria
noin 10 minimuffinssia murusteltuna
tällä kertaa Muro-keksejä pohjana
Kuorrutukseen: n. 100-150g tummaa suklaata ja 1 tl rypsiöljyä
Vatkaa valkuaiset ja puolet sokerista vaahdoksi. Lisää sokeria pikkuhiljaa koko ajan vatkaten, kunnes vaahto on kovaa. Mausta muffiniruupuilla ja kääntele seos juuri ja juuri sekaisin. Pursota keksille.
Paista pusuja 150 asteessa noin 6-8 minuuttia. Kuorruta jäähtyneet pusut sulalla suklaalla, jossa on hiukan öljyä. Koristele haluamallasi tavalla. Säilytä viileässä.
Askartelin sitten vielä "salaiselle ystävälle" ystävänpäivään sopivan pusulootan. Toivottavasti kollegalle maistuivat muiskut!
P.S. Tulipa paistopussillekin käyttöä, kun niitä niin harvoin tulee muuten käytettyä..!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti