lauantai 8. helmikuuta 2014

Mehevän tuhti suklaatäytekakku

Vuosi vaihtui ja niin koitti taas aika juhlistaa päivää, jolloin mieheni huusi ensimmäisen parkunsa monia, monia vuosia sitten. Puhumme siis syntymäpäivästä. Synttärisankarin toive oli iso, ISO suklaakakku. Jättimäistä suklaatorttua ei ollut kannattavaa tehdä kahden hengen talouteen. Etenkin, kun tiedossa oli vain pienet kahvittelut mieheni vanhempien kanssa. Koon sijasta panostettiinkin laatuun ja lopputuloksena oli mehevän tuhti suklaatäytekakku.
Täytteenä oli vadelmakermatäyte ja suklaatäyte, joita löytyi kerroksittain joka välistä. Vadelmakermatäyte toi mukavasti raikkautta suklaan rinnalle. Tosin vadelman makua olisi voinut olla enemmänkin. 
Vinkkinä reseptin leipojille, että kakku kannattaa ottaa huoneenlämpöön pehmenemään ennen tarjoamista. Suklaakuorrute ja -täyte ovat nimittäin aika kovia, jos suklaakakun himoissa yrittää jääkaappikylmää kakkua leikkoa.. Nättiähän siitä ei silloin synny..!
Kakkua en sen kummemmin koristellut, vaan karskisti lastasin kuorrutteen kakkun päälle, kuten kuvasta näkyy..

 Resepti on suoraan Suklaapandan keittiössä-blogista

Moist Devil's food cake: Suklaapohja
50g / n. 1 dl kaakaojauhetta

100g / n. 2 dl tummaa muscovadosokeria

2½ dl vettä

125g pehmeää voita

150g / n. 1 3/4 dl sokeria

225g / n. 3½ dl vehnäjauhoja

½ tl ruokasoodaa

½ tl leivinjauhetta

½ tl vanilja-aromia (2 tl vaniljasokeria)

2 kananmunaa

Vadelmakermatäyte:
2 dl kermaa
5 rkl vadelmahilloa
1 rkl tomusokeria, siivilöity


Dark chocolate fudge frosting:

45g / n. 1 dl  kaakaojauhetta

1 dl vettä

340g pehmeää voita
65g / n. 1 1/3 dl tomusokeria

450g tummaa suklaata paloina (n. 45% kaakaopitoisuus)

Tee näin:
Suklaapohja:
1. Lämmitä uuni 175 C. Peitä iso vuoka/uuninpelti (35 x 30cm) leivinpaperilla ja voitele.
2. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja ruokasooda kulhossa, laita sivuun. Kiehauta vesi ja sekoita muscovadosokerin ja kaakaojauheen kanssa, laita sivuun.
3. Vatkaa huoneenlämpöinen pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi, noin 5 min sähkövatkaimella. Lisää vanilja-aromi. Lisää yksi kananmuna ja heti perään lusikallinen jauhoja koko ajan vatkaten. Lisää myös toinen kananmuna ja loput jauhoista vähitellen, kevyesti vatkaten samaan aikaan.
4. Sekoita kaakaoseos taikinan joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina vuokaan. Paista keskellä uunia 175C noin 12-16 minuuttia, jos käytät kahta pyöreää kakkuvuokaa 25-30 minuuttia, tai kunnes puutikku tulee puhtaana kakusta. Anna jäähtyä.


Dark chocolate fudge frosting:
5. Sillä aikaa kun kakku on uunissa teet kuorrutteen. Sulata suklaa vesihauteessa ja anna jäähtyä. Keitä vesi ja sekoita kaakaojauheen kanssa, laita sivuun.
6. Vatkaa pehmeä voi ja siivilöity tomusokeri kulhossa vaaleaksi ja kuohkeaksi, noin 5 minuuttia. Lisää sulanut suklaa vähitellen koko ajan kevyesti vatkaten. Sekoita kunnes kuorrutus on tasaista.
7. Lisää myös kaakaosekoitus ja vatkaa tasaiseksi, laita sitten jääkaappiin. Jos teet kuorrutteen esim. päivää ennen kuorruttamista ja se kovettuu jääkaapissa otat vain ulos sen tarpeeksi ajoissa huoneenlämpöön, tai voit notkistaa sen mikrossa, lämmitä muutaman sekunnin ajan ja sekoita tasaiseksi kunnes kuorrutus on sopivan pehmeää. Kuorrutuksen pitää olla kiiltävää ja niin pehmeää että sitä voi levittää, muttei kuitenkaan niin pehmeää että se valuu.


Vadelmakermatäyte:
8. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää vadelmahillo ja siivilöity tomusokeri, sekoita tasaiseksi. Laita jääkaappiin.


Näin kokoat kakun:
9. Leikkaa isosta pohjasta 3 kpl 15-16 cm levyisiä pyöreitä pohjia. Laita yksi pohja kakkuvadin päälle jossa on alla muutama pieni leivinpaperinpalanen. Otat nämä paperit pois lopussa, ne ovat siinä suojaamassa vatia. 
10. Levitä yksi kerros suklaakuorrutusta pohjalle, heti päälle kerros vadelmakermaa. Asettele toinen pohja päälle, levitä taas tasaiset kerrokset täytteitä ja sitten kolmas pohja päälle.
11. Levitä lopuksi ohut kerros suklaakuorrutusta kakun päälle ja reunoille, laita jääkaappiin hyytymään noin 30 minuutiksi.
12. Ota kakku jääkaapista ja levitä kakun päälle loput kuorrutteesta. Itse en koristellut kakkua sen kummemmin, tein kakun päälle yksinkertaisen kuvion pienellä palettiveitsellä. Käytin samaa palettiveistä koko kakun kuorruttamiseen.

 13. Jos et tarjoile kakkua heti niin muistathan ottaa sen jääkaapista ajoissa että kuorrutus ehtii pehmetä hieman.

Tässä vielä hieman tuhruinen kakkupala, pahoittelut siitä. Kuvasta kuitenkin näkee täytteen kerroksellisuuden.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti