torstai 16. tammikuuta 2014

Kaura-kookoskeksit

Eräänä vapaapäivänä pyöriskelin toimettomana keittiössä. Mieleni teki leipoa jotain pikkunäppärää. Selailin muutamia kokkikirjoja ja selailu pysähtyi "meksikolaisiin kauraleipiin" (Maistuvat pikkuleivät-reseptivihkonen). Resepti kuulosti nopealta ja näpsäkältä sekä ainekset vaikuttivat sointuvan hyvin yhteen.
Lopputuloksena oli vallan koukuttavat, reunoilta rapsakat ja sisältä pehmeän sitkeät keksit. Pari päivää keksien leipomisesta tuli kiire ottaa kuvamateriaalia kekseistä, koska yllättäen keksipurnukat olivat tyhjentyneet. Kookos maistuu mukavasti näissä kekseissä.

noin 50 keksiä

2 ½ dl kaurahiutaleita

2 ½ dl vehnäjauhoja

2 ½ dl sokeria

2 dl kookoshiutaleita (toimii ilmankin)

150 g voita

2 rkl siirappia

2 rkl kiehuvaa vettä

1 ½ tl ruokasoodaa


Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Sekoita kaurahiutaleet, vehnäjauhot, sokeri ja kookoshiutaleet. Sulata voi ja lisää siirappi voisulaan.

Sekoita sooda kiehuvaan veteen ja lisää se voisulaan. Yhdistä voisulaneste kuiviin aineisiin ja sekoita taikina tasaiseksi.

Nostele taikinasta sopivan kokoisia kakkaroita leivinpaperoidulle pellille. Taikina leviää uunissa, joten taikinakakkaroiden väliin kannattaa jättää tilaa.

Paista 10-15 minuuttia riippuen keksien koosta kauniin ruskeiksi. Itse tein melko pieniä kakkaroita, jotta ei tulisi ison talon emännän keksejä (kuten yleensä..).

Jäähdytetään keksit ritilällä tai leivinpaperin päällä, kunnes keksit kovettuvat.




... Keksien hävittyä, pyöräytin yhden illan ratoksi satsin keksejä tällä reseptillä paitsi ilman kookoshiutaleita.  Ilman kookostakin näyttivät tekevän kauppansa, kuten kuvasta näkyy....


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti