lauantai 27. syyskuuta 2014

Omena-kaurapiiras

Jälleen kerran havahduin ajan vierähtäneen huomaamattaan ohitse ja edellisestä Sörsselien päivityksestä kuluneen jo kuukausia. Piti samantien korjata tilanne ja tuoda tietoisuuteen tämä herkullinen omena-kaurapiiraan ohje! 
Olimme viikko sitten saaneet omenoita ja pohdin aamupäivällä, mitä herkkua niistä leipoisin lauantain kunniaksi. Olin jo päätynyt, että teen omena-toscapiirakkaa, kunnes tulin kaupasta kotiin ja huomasin unohtaneeni mantelilastut. 
Niinpä oli jälleen kerran aika soveltaa reseptiä. Päätin kuorruttaa omenapiirakan kaura-omenapaistosmaisesti kaurahiutaleilla. Valinta olikin varsin onnistunut ja kaurahiutaleet toivat ihanan rapsakkaa suutuntumaa ja pehmeää makua piiraaseen.


 
Pellillinen 

200g voita

kananmunaa 

3 dl sokeria 

3 dl vehnäjauhoja 

3 tl vaniljasokeria 

noin 8 pientä kotimaista omenaa 

n. 1 tl kanelia


Pinnalle 

noin 4 dl kaurahiutaleita

100 g sulatettua voita

½ dl sokeria


Halkaisen omenat ja poista kova keskiosa. Viipaloi omenat.
 
Sulata voi ja anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita muna-sokerivaahtoon jauhot ja vaniljasokeri. Kaada lopuksi sekaan jäähtynyt voisula ja sekoita hyvin. Kaada taikina leivinpaperoidun pellin päälle.  Lado omenaviipaleet taikinan päälle. Ripottele päälle kanelia. 

Paista ensin uunin keskitasolla 175 asteessa noin 10 minuuttia. 

Sekoita sillä aikaa kaurahiutaleet, voisula ja sokeri keskenään. Ripottele kauraseos esipaistuneen piiraan päälle. Jatka paistamista vielä noin 25 minuuttia. Nostin paiston viimeisen kymmenen minuutin ajaksi uunin lämpötilan 200 asteeseen, jotta piiras saisi väriä pintaan.

Kerroksellisuutta hieman tarkemmin tällä kuvalla



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti