Olimme viikko sitten saaneet omenoita ja pohdin aamupäivällä, mitä herkkua niistä leipoisin lauantain kunniaksi. Olin jo päätynyt, että teen omena-toscapiirakkaa, kunnes tulin kaupasta kotiin ja huomasin unohtaneeni mantelilastut.
Niinpä oli jälleen kerran aika soveltaa reseptiä. Päätin kuorruttaa omenapiirakan kaura-omenapaistosmaisesti kaurahiutaleilla. Valinta olikin varsin onnistunut ja kaurahiutaleet toivat ihanan rapsakkaa suutuntumaa ja pehmeää makua piiraaseen.
Pellillinen
200g voita
4 kananmunaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
3 tl vaniljasokeria
noin 8 pientä kotimaista omenaa
n. 1 tl kanelia
Pinnalle
noin 4 dl kaurahiutaleita
100 g sulatettua voita
½ dl sokeria
Halkaisen omenat ja poista kova keskiosa. Viipaloi omenat.
Sulata voi ja anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita muna-sokerivaahtoon jauhot ja vaniljasokeri. Kaada lopuksi sekaan jäähtynyt voisula ja sekoita hyvin. Kaada taikina leivinpaperoidun pellin päälle. Lado omenaviipaleet taikinan päälle. Ripottele päälle kanelia.
Paista ensin uunin keskitasolla 175 asteessa noin 10 minuuttia.
Sekoita sillä aikaa kaurahiutaleet, voisula ja sokeri keskenään. Ripottele kauraseos esipaistuneen piiraan päälle. Jatka paistamista vielä noin 25 minuuttia. Nostin paiston viimeisen kymmenen minuutin ajaksi uunin lämpötilan 200 asteeseen, jotta piiras saisi väriä pintaan.
Kerroksellisuutta hieman tarkemmin tällä kuvalla |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti