keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Mansikkaiset pikkuleivät

Halusin leipoa yhtenä päivänä pikkuleipiä. Näistä olisi voinut tehdä nättejä ja pyöreitä pikkuleipiä mansikkamarmeladikololla, mutta laiskuus iski siinä vaiheessa, kun taikinan muotoilu alkoi. Niinpä tein näistä viipalepikkuleipiä. Herkullisia ja rapeita pikkuleipiä, jotka on vielä helppo tehdä!


noin 20 pikkuleipää

4½ dl vehnäjauhoja 

1 dl sokeria

1 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

200 g huoneenlämpöistä voita

Täytteenä: mansikkamarmeladia

Kuorrutukseen: tomusokeria ja vettä


Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sekoita taikinaa varten jauhot, sokeri, leivinjauhe ja vaniljasokeri kulhossa.

Lisää kuiviin aineisiin pieniksi pilkottu pehmeä voi. Vaivaa nopeasti taikinaksi. Nosta kelmulla peitetty taikina hetkeksi jääkaappiin lepäämään.

Muotoile pikkuleivät joko pyöreiksi pikkuleiviksi tai pitkiksi litteiksi tangoiksi leivinpaperoidun uunipellin päälle. Pyöreisiin pikkuleipiin painetaan kolo, joka täytetään marmeladilla. Viipaleleipiä varten taikinatangon poikki voi painaa matalan kuopan, johon on helppo pursottaa marmeladi (esim. marmaladin voi laittaa pieneen pakastuspussiin, jonka yksi kulma leikataan auki).

Paista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tomusokerikuorrutteella koristelua.

Leikkaa terävällä veitsellä koristellut pikkuleipätangot sopivan kokoisiksi viipaleiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti