Kakun halusin ehdottomasti leipoa itse. Halusin tehdä siitä sokerikuorrutekakun, jotta saisin koristella sen teemaan sopivaksi. Eräänä yönä sain idean siitä, miten yhdistän kakun koristukseen sekä häät että kasteen. Lopputulokseen olen varsin tyytyväinen niin ulkonäöllisesti kuin maunkin puolesta.
4 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri napakaksi vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon peruna- ja vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita jauhot varovasti munavaahtoon.
Kaada taikina leivinpaperoidulle pellille ja paista pohjaa 225 asteisessa uunissa, kunnes pinta on kauniin vaaleanruskea.
Kumoa juuri uunista nostettu kakkulevy sen päälle sokeroidun leivinpaperin päälle ja irroita varovasti paistetusta pohjasta leivinpaperi. Anna jäähtyä.
Vuoraa sopiva kulho muovikelmulla, johon kokoat kakun.
Täytteeseen tuli itse tehtyä karviais-mustaherukkahilloa, mansikkasosetta, kermavaahtoa, pari liivatelehteä ja sulatettua valkosuklaata. Tarkkoja mittoja en osaa sanoa, kun mentiin rannemitalla.
Kakku kootaan kulhoon kerroksittain ja kakkukerrokset voi kostuttaa kevyesti. Kostutukseen käytin omenamehua.
Kakku saa hyytyä ja maustua yön yli.
Hyytynyt kakku kumotaan, päällystetään tomusokeri-voikuorrutuksella ja lopuksi kaulitaan sokerimassalevy koko komeuden päälle. Loppusilaus sulatetulla tummalla suklaalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti