torstai 1. syyskuuta 2016

Laiskan mamman runebergin tortut

Runebergin päivä tuli ja meni. Tämä resepti tulee siis jälkijunassa, mutta on odottamassa ensivuoden herkutteluhetkiä varten. Koska jostain syystä vauva-arki on aika hektistä, päätin oikaista runebergin torttujen leivonnassa. Vuokien kanssa räpeltämiseen en viitsinyt käyttää tänä vuonna aikaa, joten tällä ohjeella kurvasi runebergin torttukahveille helposti! Tämä ohje löytyi Kinuskikissan-sivuilta, tosin leivoksien nimellä. 
Helppoa, näppärää ja herkullista kuten tarkoitus olikin!


  Pellillinen

100 g piparkakkuja

2½ dl mantelijauhetta

3 dl täysvehnähauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 rkl kardemummaa

1 rkl vaniljasokeria

250 g voita

3 dl sokeria

4 munaa

2 dl kuohukermaa 

Kostutus:
1½ dl mehua tai vaihtoehtoisesti likööriä

Koristeluun: vadelmamarmeladia ja sokerikuorrutetta

Hienonna piparkakut tehosekoittimella. Sekoita keskenään piparimuru, mantelijauhe, täysjyvävehnäjauhot, leivinjauhe, kardemumma ja vaniljasokeri. 

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon munat yksitellen. Sekoita taikinaan vuorotellen kermaa ja jauhoseosta.

Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja levitä taikina tasaisesti leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes leivonnainen on kypsä (tulitikkutesti).

Anna pohjan jäähtyä leivinpaperin päällä. 

Kostuta pohja sivelemällä sen pinnalle pullasudilla mehua tai likööriä.

Leikkaa pohja mieleisiksi paloiksi. Nämä on helppo pakastaa tässä vaiheessa ja koristella sitten, kun niillä herkuttelee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti