Tämä herkkukeksien resepti on unohtunut laittaa Sörsseleihin. Löysin reseptin viime kesänä selaillessani vanhoja Leivotaan-lehtiä (5/2015), kun etsin juhlatarjottavia viime syksyn juhliin. Tuolloin halusin juhliin konstailemattomia ja suklaisia keksejä tarjolle. Nämä keksit täyttivätkin kaikki toiveeni, sillä niiden maku oli valloittava ja ne olivat vielä näpsäköitä leipasta! Koristelulla keksien ulkonäköä on helppo muokata juhlavammaksi tai arkisemmaksi pikkuherkuksi.
30 pientä tai 10 isoa
170 g huoneenlämpöistä voita
300 g sokeria
2 munaa
1 tl vaniljasokeria
300g kaurahiutaleita
190 g vehnäjauhoja
1tl ruokasoodaa
½ tl suolaa
200g rouhittua suklaata
Koristeeksi suklaanappeja ja sulatettua valkosuklaata
Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää munat yksi kerrallaan. Sekoita mukaan vaniljasokeri.
Sekoita kaurahiutaleet, jauhot, sooda ja suola toisessa kulhossa.
Kaada suklaat munaseokseen, mutta säästä vähän suklaat koristeluun. Lisää jauhoseos ja sekoita nopeasti.
Pyörittele taikinasta samankokoisia palloja leivinpaperoidulle uunipellille. Painele palloja hieman littanoiksi. Halutessasi voit tässä vaiheessa painella suklaanappeja keksien pinnalle.
Paista uunin keskitasolla 12-14 minuuttia. Anna jäähtyä.
Keksit voidaan koristella vielä sulatetulla suklaalla, jotta varmistetaan täydellisen suklainen kokemus!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti