Kun pienokaisen päikkärit venähtää, mamma kaivaa leivontalehdet esiin ja alkaa etsimään pakastimen täyttö reseptejä. Tässä yksi herkullinen mintun makuinen vaihtoehto siihen.
Leivotaan-lehdestä löysin mokkasuklaamuffinien ohjeen, mutta muffineihin en ajatellut ohjetta käyttää joten muokkasin ohjeesta pellillisen kokoisen mokkapalaohjeen. Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin tummaa suklaata mutta koska kaapissani ei ollut tummaa suklaata, korvasin ne kaapista löytyneillä pätkiksillä.
Täytynee myöhemmin kokeilla ohjetta tummalla suklaalla tai ihan pelkän kaakaojauheen voimin ja makustella, miten ohje taipuisi hieman arkisemmaksi kahvipalaksi.
Pellillinen
4 dl vehnäjauhoja
2½ dl sokeria
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
4 pätkistä pilkottuna
1½ kylmää kahvia
2½ dl rypsiöljyä
1½ dl maustamatonta jogurttia
4 munaa
Kuorrute:
50 g voita
500g tomusokeria
3/4 dl vahvaa kahvia
1 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
Kuumenna uuni 150 asteeseen. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, kaakao, sooda, suola ja suklaa yhdessä kulhossa.
Sekoita toisessa kulhossa kahvi, öljy, jogurtti ja munat. Yhdistä molemmat seokset taikinaksi.
Levitä taikina leivinpaperoidun uunipellin päälle. Paista uunin keskitasolla puolisen tuntia.
Kuorrutus: sulata rasva kattilassa ja lisää siihen muut kuorrutuksen aineet. Sekoita tasaiseksi massaksi.
Levitä kuorrutus hieman jäähtyneen pohjan päälle. Koristele halutessasi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti