Tämän ohjeen olen joskus ottanut ylös ET-lehdestä ja se on osoittanut todella hyväksi ja mehukkaaksi piirakaksi.
Kuori:
175g voita
5dl jauhoja
½dl sokeria
1 keltuainen
3rkl kylmää vettä
175g voita
5dl jauhoja
½dl sokeria
1 keltuainen
3rkl kylmää vettä
Nypi
voi, jauhot ja sokeri keskenään. Lisää keltuainen joukkoon (säästä
valkuainen tortun voiteluun) varovasti ja vesi. Sekoita keskenään. Laita
taikina jääkaappiin ja tee täyte sillä välin.
Täyte:
n.1,75kg omenoita
2rkl voita
2,5dl fariinisokeria
0,75dl jauhoja
1 tl kanelia
(pikku tippa sitruunamehua)
Kouri ja pilko omenat ( mitä pienempiä paloja sen huomaamattomia ne ovat piirakassa) ja laita kattilaan. Lisää loput aineet kattilaan ja kuumenna vähän aikaa. Täyte on valmis kun kastike on sakeutunut ja omenat hiukan pehmenneet päältä.
Jaa taikina kahtia. Kauli pohja hiukan isommaksi kuin vuoka on. (taikina riittää normaalin kokoiseen pyöreään piirakka vuokaan n.26cm.) Nosta kaulimella avustaen vuokaan. Laita täyte pohjan päälle ja kauli kansi samaan tapaan tortun päälle. Painele reunat kiinni.Tee viillot päälle niin kansi ei repeä uunissa ja voitele valkuaisella. Paista uunin alatasolla 200 asteessa n. 40 min.
HUOM! jos taikina on tosi murenevaista ja vaikea pitää kasassa, voi siihen lisätä hiukka vettä ja ripotella kauliessa jauhoja päälle.
n.1,75kg omenoita
2rkl voita
2,5dl fariinisokeria
0,75dl jauhoja
1 tl kanelia
(pikku tippa sitruunamehua)
Kouri ja pilko omenat ( mitä pienempiä paloja sen huomaamattomia ne ovat piirakassa) ja laita kattilaan. Lisää loput aineet kattilaan ja kuumenna vähän aikaa. Täyte on valmis kun kastike on sakeutunut ja omenat hiukan pehmenneet päältä.
Jaa taikina kahtia. Kauli pohja hiukan isommaksi kuin vuoka on. (taikina riittää normaalin kokoiseen pyöreään piirakka vuokaan n.26cm.) Nosta kaulimella avustaen vuokaan. Laita täyte pohjan päälle ja kauli kansi samaan tapaan tortun päälle. Painele reunat kiinni.Tee viillot päälle niin kansi ei repeä uunissa ja voitele valkuaisella. Paista uunin alatasolla 200 asteessa n. 40 min.
HUOM! jos taikina on tosi murenevaista ja vaikea pitää kasassa, voi siihen lisätä hiukka vettä ja ripotella kauliessa jauhoja päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti